Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Необхідно прискорити прийняття урядової постанови, що дозволить житловим будинкам без лічильників розраховуватися за опалення аналогічно будинкам з лічильниками – Петро Пантелеєв

11 грудня 2017 року, 14:58

Київська міська державна адміністрація закликає прискорити прийняття відповідної урядової постанови, що дасть можливість будинкам без лічильників розраховуватися за опалення на основі середньозважених показань будинків з лічильниками. На сьогодні 93% квартир у багатоквартирних будинках Києва розраховуються за тепло на основі показань будинкового приладу обліку теплової енергії, тому для інших 7% квартир Київ вважає за доцільне застосувати аналогічні нарахування і для житла без лічильників. Про це під час прес-брифінгу заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.

«У найближчі дні кияни отримають рахунки за послугу централізованого опалення за повний календарний місяць – листопад. Нагадаю, минулого року з ініціативи міської влади Києва для житлових будинків, де не встановлені будинкові теплолічильники, діяла система нарахувань за методикою постанови Кабінету Міністрів України №865. Методика передбачала нарахування в будинках без лічильників на основі середньозважених показань будинків з лічильниками. У результаті застосування цієї методики кияни змогли сплатити на 220 млн грн менше. Тому і цього року ми звернулися до Кабінету Міністрів України з проханням запровадити аналогічну постанову», – сказав Петро Пантелеєв.

Він також зауважив, що відповідна постанова розробляється. Місто закликає прискорити її введення в дію.

У ПАТ «Київенерго» повідомили, що для 93% квартир столиці нарахування здійснюється на основі показань будинкового теплолічильника: загальна кількість спожитих будинком гігакалорій розподіляється між усіма мешканцями. Для 7% квартир нарахування здійснюється на основі тарифу (затверджений тариф для ПАТ «Київенерго» становить 32,91 грн на 1 м кв., однак з урахуванням того, що фактична температура була вищою за нормативну, то тариф для таких будинків складатиме близько 28 грн на 1 м кв.).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]