Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Непохитність українців та перемога над темрявою: фотовиставку «Київ – незламне серце Європи» представили в Німеччині

01 грудня 2022 року, 16:26

У німецькому Гіссені відкрили фотовиставку «Київ – незламне серце Європи», яку підготував Департамент суспільних комунікацій КМДА у співпраці з Управлінням міжнародних зв’язків КМДА. Організували експозицію Українська громада (діаспора) міста Гіссен спільно з міською консультативною радою у справах іноземців.

На 26 світлинах українських фотографів зображено життя мешканців Києва та приміських містечок в умовах російської агресії, які мужньо долають всі випробування та вірять у перемогу над темрявою і смертю, що несе із собою росія.

«Я хочу подякувати тим муніципалітетам, які допомагають нам у цей непростий час. Але водночас ми б дуже хотіли, щоб європейці не забували те, що поруч із їхніми країнами продовжується війна. Ця виставка – додаткова можливість вкотре нагадати, що ми ведемо боротьбу не тільки за свою країну, а й за європейські традиції і цінності, за свободу цивілізованого світу. І ми обов’язково переможемо. Також хочу подякувати українській громаді Гіссена, яка зробила все, щоб ця виставка відбулася саме в мерії міста», – зазначила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

У Гіссені виставка триватиме до 10 грудня, фото розміщені в атріумі міської  ратуші. Також із експозицією можна ознайомитися онлайн – на сайті Бундестагу Німеччини.

«Першими виставку побачили жителі Праги наприкінці вересня. Чехія стала першою країною, яка підтримала нашу ідею показати незламність та силу духу українського народу. Адже на кожній фотографії поруч зі страшними руйнуваннями, які приніс агресор, зображено людяність, життєствердність, чуйність, доброту та хоробрість наших людей. Із того часу фотовиставку також було відкрито в Любляні і Мехіко, зараз – у німецьких містах. Зокрема, найближчим часом експозиція буде представлена і в Берліні», – розповів директор Департаменту суспільних комунікацій Роман Лелюк.

Фотовиставка буде представлена і в Україні. Після показів у різних куточках світу, експозицію покажуть в українській столиці.

У фотовиставці використано роботи Дениса Копилова, Олексія Самсонова, Миколи Тимченка, Миколи Синельникова, Бориса Корпусенка, Павла Петрова, Андрія Скакодуба та пресслужби ДСНС.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]