Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Ніч проти 30 березня пройшла відносно спокійно, працює інфраструктура, для громадського транспорту відкрили Південний міст

30 березня 2022 року, 9:16

Ніч проти 30 березня у Києві пройшла відносно спокійно – під звуки сирен та канонади приміських боїв. Після завершення комендантської години місто продовжує жити в режимі воєнного часу: працює інфраструктура: комунальники, транспортники, медики та рятувальники. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Містянам надаються усі комунальні послуги. У столиці працює комунальний транспорт, продовольчі магазини, аптеки, банки, заправки, автосервіси, міні-ярмарки та столичні ринки.

Для автомобільного сполучення лівого й правого берега Києва працюватимуть сьогодні Північний та Дарницькі мости.

«Традиційно звертаюсь до водіїв, аби пропускали машини «швидкої» та машини з гуманітарною допомогою», – наголосив Микола Поворозник.

Він розповів, що відсьогодні, 30 березня для громадського транспорту відкривається Південний міст. Зокрема, через міст курсуватимуть автобуси №22 від вулиці Медової до вулиці Тростянецької та №91 від вулиці Анни Ахматової до станції метро «Голосіївська».

Микола Поворозник нагадав, що з 28 березня АТ «Укрзалізниця» запустила у столиці кільцевий маршрут електрички, який проходить житлові масиви Борщагівка та Сирець, а також на доступній відстані від масиву Оболонь. Під розклад міської електрички відкоригуються автобусні маршрути А59 та А61, які з Райдужного масиву та вул. Милославської будуть підвозити пасажирів до залізничної платформи «Троєщина».

Усю необхідну для себе інформацію про життя столиці отримуйте на сайті міста та в додатку «Київ цифровий».

Він також закликав підприємців відновити роботу прокатного транспорту:

«Місто поступово оживає, починає працювати бізнес, організації та установи. Повертаються у Київ містяни, які виходять на роботу. На сьогодні громадський транспорт працює в обмеженому режимі, його рух організовано у тих місцях, де це можливо. Тому я закликаю бізнес розглянути можливість повернення на вулиці столиці прокатного транспорту та надавати послуги з велопрокату та прокату електросамокатів», – сказав Микола Поворозник.

Він додав, що електросамокати й велосипеди можуть стати гарною альтернативою для переміщення на коротких відстанях.

«Друзі! Бережіть себе! Не виходьте з дому без нагальної потреби, не порушуйте правила комендантської години. Не нехтуйте сигналами повітряної тривоги! Допомагайте тим, хто поруч! Разом переможемо! Слава Україні!» – наголосив Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]