Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

«Нова транспортна політика» стане основою створення «міста для людей» – Сергій Майзель

03 серпня 2016 року, 16:24

3 серпня 2016 року в Українському кризовому медіа-центрі відбулась відкрита дискусія, темою якої став аналіз ситуації із забруднення повітря та розроблення спільного плану дій для екологічного майбутнього Києва.

Учасники дискусії: представники неурядових організацій, міські активісти та активісти кліматичного руху, експерти в галузі управління містом, директор Департаменту транспортної інфраструктури Сергій Майзель.

Департаментом транспортної інфраструктури розроблена та подана на юридичне погодження нова «Транспортна політика столиці», яка буде частиною «Стратегії розвитку м. Києва 2025».

«Транспортна політика» або «Політика сталої міської мобільності» – це той транспортний вектор, за яким повинно розвиватися місто в напрямі створення комфорту для його мешканців; розвиток велосипедного та пішохідного руху, пріоритету екологічних автомобілів; зручна транспортна модель громадського транспорту, міська навігація; сприяння збереженню простору та популяризація здорового способу життя, сприятливий екологічний стан.

Наразі втілюється спільний проект із Європейським інвестиційним банком у розрізі розвитку  «Безпеки руху у великих містах». Триває співпраця зі Світовим банком, рекомендації якого втілюються в життя через розвиток наземних магістральних маршрутів; оголошено тендери на закупівлю нового рухомого складу з низьким рівнем підлоги та на проектні роботи з розробки транспортних коридорів у концепції розвитку BRT (напрямок Чоколівка – Троєщина); розвиток напряму TRAM–TRAIN (Троєщина – Березняки – Караваєві Дачі); розвиток пішохідного Подолу; розроблено та впроваджується концепція паркувального простору столиці; створюється велосипедна інфраструктура (велодоріжки,  нові велопарковки та велохаби).

У пріоритеті міської влади:

  • Пішохід
  • Велосипедист
  • Громадський транспорт
  • Машина, що їде
  • Машина, що стоїть

«Нам украй необхідно впровадити «Нову транспортну політику», яка стане в подальшому основою створення «міста для людей», дасть змогу створити та зберегти простір для пішоходів, велосипедистів, маломобільних груп і громадського транспорту, не ускладнюючи транспортний трафік. Упевнений, що разом ми зробимо наше місто зручним та комфортним! Запрошую всіх до співпраці. Ваші ініціативи корисні та прикладні!», – зазначив Сергій Майзель.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]