Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Обладнання теплопункту дозволить київській родині зекономити понад 2 тисячі гривень на опаленні за один сезон – Петро Пантелеєв

30 січня 2018 року, 10:14

Після встановлення теплопункту київська родина, що проживає у двокімнатній квартирі, може зекономити понад дві тисячі гривень за опалювальний сезон. Якщо в будинку ще й утеплити фасад і замінити вікна та вхідні двері, то рахунок за централізоване опалення зменшиться вполовину. Про це сьогодні в ефірі «Сніданку з 1+1» заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що в столиці діє програма співфінансування «70/30», за умовами якої місто фінансує 70% вартості робіт із енергозбереження, а 30% – збирають самі мешканці. Учасниками цієї програми, що діє в Києві вже три роки, скористалися мешканці понад 200 будинків, які тепер можуть економити 50% і більше вартості комунальних послуг.

«Перше, з чого необхідно розпочинати термомодернізацію будинку, – це теплопункт із можливістю погодного регулювання. Таке обладнання не лише знижує вартість опалення на 20%, але й значно підвищує комфорт у помешканнях. Ми забуваємо про недогріви чи, навпаки, перегріви у квартирах. Вартість такого обладнання – близько 400 тисяч гривень. Зважаючи на те, що місто сплачує 280 тисяч гривень (70%), то людям залишається зібрати 120 тисяч. Приміром, для 100-квартирного будинку сума для однієї родини становитиме 1200 грн. Однак із теплопунктом люди зможуть зекономити понад 2 тисяч гривень на опаленні за один сезон. Тобто за кілька місяців мешканці повертають вкладені кошти і мають чисту економію в подальшому», – зазначив він.

Петро Пантелеєв підкреслив, що міська влада створила умови, аби програмою «70/30» могли скористатися не лише будинку ОСББ та ЖБК, але й житлові будинки, де немає організованого власника.

«Уже цього року ми отримали 125 заявок, однак це не межа і ми очікуємо збільшення кількості будинків, що виявили бажання покращити своє житло. Ознайомитися з умовами подачі заявки до програми можна на сайті проекту «Школа обізнаного киянина», а також у Центрах комунального сервісу», – пояснив він.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]