Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Обшуки в Департаменті з питань реєстрації – це політична боротьба з метою тиску на міську владу

18 травня 2021 року, 22:34

18 травня співробітники Державного бюро розслідувань провели обшуки у приміщенні Департаменту з питань реєстрації Київської міської державної адміністрації.

Причина, яку назвали правоохоронці, – нібито зловживання службовими повноваженнями Державного реєстратора під час реєстрації права власності на недобудований житловий будинок.

У Департаменті наполягають, що всі реєстраційні дії були проведені відповідно до закону на підставі поданої до Центру надання адміністративних послуг заяви та долучених до неї документів. А саме: декларації про початок будівельних робіт, державного акту на право власності на земельну ділянку та технічного паспорту на вказаний об’єкт.

Як зазначають у Департаменті, діяльність державних реєстраторів доволі часто стає предметом цікавості правоохоронних органів. Зазвичай це відбувається шляхом виклику державного реєстратора для надання пояснень та демонстрації відповідних копій документів реєстраційної справи.

Сьогоднішні дії Державного бюро розслідувань – відкриття кримінального провадження та обшуки – це пряме втручання у діяльність державного реєстратора.

Департамент з питань реєстрації розцінює їх як спробу використання його у політичній боротьбі для тиску на міську владу, який останнім часом має системний характер.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]