Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Окремі категорії киян отримають матеріальну допомогу з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні

08 лютого 2023 року, 16:16

Окремі категорії киян отримають матеріальну допомогу з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні. Як повідомив Департамент соціальної політики КМДА, підписано відповідне розпорядження Київського міського голови № 74.

Одноразова адресна матеріальна допомога виплачується окремим категоріям киян відповідно до міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам». Цього року такий вид допомоги отримають не лише кияни, а й внутрішньо переміщені особи з визначених категорій, які перебувають на обліку та фактично проживають у Києві.

Так, матеріальну допомогу в розмірі 1500 грн нададуть:

  • киянам – членам сімей осіб, які загинули або померли внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у Революції Гідності, а також членам сімей осіб, яким посмертно присвоєно звання Герой України за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння українському народові, виявлені під час Революції Гідності;
  • непрацездатним киянам – постраждалим учасникам Революції Гідності, які мають статус особи з інвалідністю внаслідок війни I та II груп внаслідок травм, контузій, каліцтв, захворювань, пов’язаних із участю у Революції Гідності відповідно до пункту 10 частини другої статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

У розмірі 1400 грн:

киянам, включеним до переліку осіб, які під час участі в масових акціях громадського протесту отримали тяжкі тілесні ушкодження та звернулися за медичною допомогою у період із 21 листопада 2013 року до 30 квітня 2014 року.

У розмірі 1300 грн:

киянам, включеним до переліку осіб, які під час участі в масових акціях громадського протесту отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості та звернулися за медичною допомогою у період із 21 листопада 2013 року до 30 квітня 2014 року.

У розмірі 1100 грн:

киянам, включеним до переліку осіб, які під час участі в масових акціях громадського протесту отримали легкі тілесні ушкодження та звернулися за медичною допомогою у період із 21 листопада 2013 року до 30 квітня 2014 року.

Виплату одноразової адресної матеріальної допомоги проводитимуть:

  • особам, які перебувають на обліку в органах соціального захисту населення міста Києва та Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві (відповідно до Порядку виплати пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки в банках та Інструкції про виплату та доставку пенсій, соціальних допомог національним оператором поштового зв’язку);
  • особам із числа зазначених вище категорій – у разі звернення до кінця бюджетного року за умови набуття права на виплату одноразової адресної соціальної матеріальної допомоги на момент видання розпорядження про її виплату;
  • утримувачам багатофункціональної електронної картки «Муніципальна картка «Картка киянина» шляхом зарахування коштів на картковий рахунок, відкритий у банку, що є учасником проєкту «Муніципальна картка «Картка киянина».

Одноразова адресна матеріальна допомога, яка не була своєчасно виплачена громадянину через незалежні від нього причини, в разі смерті цих громадян виплачується членам сім’ї померлого в порядку, передбаченому для виплати пенсій у зв’язку зі смертю пенсіонера.

Особам, які одночасно належать до декількох категорій, надається одна допомога в більшому розмірі. При цьому одноразова адресна матеріальна допомога не виплачується особам, які перебувають на повному державному утриманні.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]