Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Густєлєв: Столиця завершує розробку нового зразку навігації для об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури (+фото)

08 червня 2021 року, 13:18

Столиця завершує розробку нового зразку навігації для об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури. Нова навігація на зупинках громадського транспорту, станціях метрополітену, у підземних пішохідних переходах враховуватиме потреби всіх киян та гостей міста. Важливо, що це буде єдиний зразок і всі покажчики матимуть QR-код та піктограми шрифтом Брайля. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

«Столичною інфраструктурою щодня користуються мільйони киян та гостей столиці. І, на жаль, не завжди, знаходячись на незнайомій вулиці, легко зорієнтуватися, в яку сторону треба рухатись, де вихід із підземного пішохідного переходу або зупинка громадського транспорту. Покращити орієнтування в місті можна за допомогою якісної навігації, єдиний зразок якої на завершальній стадії розробки», – зазначив Олександр Густєлєв.

За його інформацією, головною складовою нових покажчиків буде обов’язкова наявність QR-кодів, за рахунок яких можливо миттєво зорієнтуватись щодо місця свого знаходження в системі GPS-навігаці. А також шрифту Брайля – для підвищення мобільності людей із порушеннями зору.

 «Проста і в той же час зрозуміла для всіх навігація є складовою частиною зручної інфраструктури. І вже незабаром такі покажчики з’являться у столиці», – сказав Олександр Густєлєв.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]