Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Густєлєв: У Києві з’явилась ще одна вулиця зі спільним рухом транспорту та велосипедів (+фото)

30 липня 2021 року, 9:11

На вулиці Паторжинського у Шевченківському районі влаштували спільний рух для транспорту та велосипедів. Дозволена швидкість руху на цій вулиці – 20 км/год, що є більш безпечним для велосипедистів. Вулиця з’єднає велосмугу на вулиці Рейтарській та велодоріжку на Прорізній. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Густєлєв.

«Найближчим часом спільний рух буде запроваджено на ще одній столичній вулиці – Німанській у Печерському районі. Вона приєднається до смуги для руху громадського транспорту на бульварі Дружби народів, на якій також дозволено рух велосипедів», – зазначив Олександр Густєлєв.

Заступник голови КМДА нагадав, що Київ – перше місто в Україні, де на початку липня цього року був запроваджений спільний рух велосипедистів та моторизованого транспорту. «Першою ластівкою» у столиці стала Ботанічна площа. Ділянка з’єднує вже існуючу велосмугу на вулиці Леонтовича та майбутню велосипедну доріжку на вулиці Івана Франка, яка влаштовується в рамках капітального ремонту вулиці.

«Важливо, щоб водії дотримувалися швидкісного режиму та не паркували автомобілі у правій смузі руху та на тротуарах. Щоденно інспектори з паркування контролюють дотримання правил паркування та складають постанови про їх порушення, а за умови суттєвого перешкоджання руху транспорту чи пішоходів – евакуюють автомобіль на штрафмайданчик», – підкреслив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]