Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Спасибко: «Ревізія Держаудитслужби не виявила фінансових порушень при реконструкції сходів на Старокиївській горі»

12 вересня 2018 року, 9:45

Перевірка Державної аудиторської служби не виявила фінансових порушень при реконструкції сходів на Старокиївській горі. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Спасибко.

«Державна аудиторська служба України провела позапланову ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Інженерний центр». У той час, коли в інтернеті з’явилась маніпулятивна інформація про нібито «золоті» сходинки, державними аудиторами здійснювалася перевірка за нашим зверненням. Наразі підприємство отримало акт із висновками, що фінансових порушень не виявлено», – заявив заступник голови КМДА Олександр Спасибко.

«Я хочу наголосити, що вартість робіт з реконструкції сходів складає 15 млн грн», – повідомив заступник голови КМДА.

Загальна ж вартість проекту реконструкції та облаштування території частини туристичного маршруту від Пейзажної алеї до Андріївського узвозу склала 89,3 млн грн. За ці кошти проектом було передбачено і виконано низку робіт: організацію пішохідного руху із зонами відпочинку, благоустрій та озеленення території, будівництво одноповерхової будівлі громадської вбиральні, встановлення тривожної кнопки, встановлення камер відеоспостереження на сходах та алеї, зони доступу до WI-FI, встановлення лав, облаштування оглядових майданчиків. Виконані інженерні укріплення – підпірні стіни для захисту від зсувів, створено штольневу дренажну систему для відводу вод зі схилів.

Все встановлене освітлення для забезпечення енергоефективності розроблено за технологією LED, у вандалостійкому виконанні. Освітлення сходів спроектовано в перилах на шині LED.

За словами Олександра Спасибка, сходи спроектовано як збірну монолітну залізобетонну конструкцію та влаштовано декоративні накладки із зносостійкої та вологозахищеної термодеревини.

«Замовник пильно стежить за якістю виконання робіт, тож проводяться перевірки, підготовлені дефектні акти і всі недоліки робіт, і всі зауваження швидко усуваються. Кияни та гості міста мають не тільки можливість користуватися відновленими, чудовими сходами, що ведуть на Поділ, а й отримали оновлену і облаштовану зону відпочинку на прилеглій території», – додав заступник голови КМДА.

Реконструкція сходів ініційована Київською міською державною адміністрацією як перший крок у створенні Ландшафтного парку, до якого входять сквери на Пейзажній алеї, схили Старокиївської гори, гір Десятинки, Щекавиці та Киселівки. Реконструкція здійснюється в єдиному історичному стилі з проектами реконструкції Пейзажної алеї, Алеї художників та території біля Андріївського узвозу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]