Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Свистунов: «Будівництво на спірній ділянці на Осокорках неможливе без внесення суттєвих змін до проекту»

20 грудня 2018 року, 12:19

На засіданні секції містобудування та архітектури архітектурно-містобудівної ради при Департаменті містобудування та архітектури було представлено макет та графічні матеріали проекту забудови земельної ділянки на масиві «Осокорки». Фахівці висловили професійну думку щодо можливих способів освоєння відповідної території, повідомили у Департаменті.

«Забудовник повинен, працювати прозоро, без шкоди місту та йти на діалог із громадою. Громада має знати, як буде освоюватись територія у місті. Адже Київ, насамперед, повинен бути містом, комфортним для його жителів. І сьогодні на засіданні архітектурно-містобудівної ради ми вперше за останні кілька років відкрито обговорили проект будівництва такої великої площі забудови», – заявив директор Департаменту містобудування та архітектури КМДА – Головний архітектор м. Києва Олександр Свистунов.

За його словами, рекомендації експертів архітектурно-містобудівної ради мають принциповий характер.

«Житловий комплекс має бути самодостатнім із усіма необхідними сферами послуг, а не стати додатковим навантаженням на вже існуючу соціальну та транспортну інфраструктуру. І це повинен розуміти інвестор», – було наголошено на засіданні архітектурно-містобудівної ради.

Усі члени архітектурно-містобудівної ради дійшли одностайної думки, що ця територія має бути повністю забезпечена об’єктами соціальної інфраструктури: лікарнями, школами, дитячими садками, рекреаційними зонами та зонами відпочинку, спортивними майданчиками тощо. До того ж житловий комплекс має бути сучасним та привабливим із архітектурної точки зору.

Логічним завершенням архітектурно-містобудівної ради стане протокол за результатами засідання, у якому будуть враховані всі суттєві рекомендації.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]