Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Свистунов: «Проект готелю на Андріївському узвозі отримав принципові зауваження»

03 липня 2019 року, 18:17

На засіданні секції містобудування та архітектури архітектурно-містобудівної ради при Департаменті містобудування та архітектури розглянуто резонансний проект будівництва готельного комплексу з закладами громадського харчування та паркінгом для легкового транспорту на вул. Андріївський узвіз, 14-16 у Подільському районі столиці. Фахівці висловили свою професійну думку щодо можливих способів забудови цієї території та надали принципові рекомендації забудовнику.

«Позиція міста чітка і послідовна – будь-який забудовник, що заходить у Київ, має з повагою ставитись до його історичного центру. Попередній проект готелю на Андріївському узвозі викликав негативну реакцію як у громадськості, так і у керівництва міста, тому сьогодні ми створили відкриту платформу для діалогу, на якій забудовники змогли почути, що від них очікує столиця», – розповів директор Департаменту містобудування та архітектури – Головний архітектор м. Києва Олександр Свистунов.

Під час архітектурно-містобудівної ради представники забудовника ПП «МАРКОН» представили свій скоригований проект, вислухали низку принципових зауважень членів містобудівної ради та громадськості і зобов’язався виконати всі рекомендації. Оновлений проект буде представлено на секції містобудування та архітектури архітектурно-містобудівної ради при Департаменті містобудування та архітектури після розгляду в Департаменті культури.

«Жодне будівництво не має бути розпочате без діалогу з громадою, керівництвом міста та архітекторами. Жителі столиці мають знати, як буде освоюватись територія їх міста. Адже Київ, насамперед, повинен бути містом, комфортним для його мешканців», – наголосив Олександр Свистунов.

Члени архітектурно-містобудівної ради погодились, що дана недобудова відверто спотворює вигляд історичної вулиці столиці, але й відновлення будівництва можливе лише після виконання забудовником всіх вимог міста.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]