Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олексій Кулеба: На місці занедбаних територій потрібно створювати громадські простори

26 жовтня 2021 року, 16:31

Міська комісія із проведення осіннього місяця з благоустрою обстежила вже восьмий район – Голосіївський. Проблематика типова: на зелених зонах – скупчення сміття та листя, занедбані старі гаражі на прибудинкових територіях, застарілі дитячі майданчики, саморобні обмежувачі руху, що не відповідають жодним нормам. Про це повідомив очільник комісії, перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба.

«Замість занедбаних територій необхідно створювати громадські простори – місця для відпочинку та спілкування людей. Як показує практика, таких локацій у спальних районах достатньо. До прикладу, під час сьогоднішнього обстеження виявили занедбану ділянку, куди місцеві зносять сміття. Такі локації особливо потребують впорядкування: висадження дерев та кущів, встановлення лав для сидіння, урн тощо. Вдалим прикладом у Голосіївському районі є територія біля метро «Виставковий центр», де після демонтажу незаконних МАФів провели комплекс робіт із благоустрою – прибрали залишки сміття і висадили платани та ялини», – прокоментував він.

Олексій Кулеба доручив у найкоротший термін ліквідувати скупчення сміття на зелених зонах, у дворах та розробити механізм, який допоможе уникнути накопичення сміття в подальшому. Відповідальним – встановлювати камери, огороджувати проблемні ділянки, інспекторам благоустрою – перевіряти наявність укладених договорів на вивезення сміття у мешканців приватних секторів та тримати на постійному контролі такі локації.

«Є питання, які потребують комплексного підходу. Одне лиш прибирання засмічених локацій може вирішити проблему на деякий час, проте не усунути її», – зазначив Олексій Кулеба.

Нагадаємо, 1 жовтня в Києві розпочався місяць посиленого прибирання та впорядкування міського простору, який триватиме до 15 листопада. Виїзні інспекції пройдуть у кожному з десяти районів Києва. За результатами обстежень комісія складає протоколи, в яких зазначає типи проблематики та терміни виконання. Уже перевірили Подільський, Оболонський, Шевченківський, Печерський, Солом’янський, Святошинський та Деснянський райони столиці.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]