Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олексій Кулеба: Під час весняного місячника з благоустрою прибрано майже 400 локацій несанкціонованого накопичення сміття

19 травня 2021 року, 11:02

Під час весняного місячника з благоустрою комунальні служби столиці прибрали майже 400 локацій, видалили майже тисячу аварійних дерев та висадили більше 3 тис. саджанців та встановили понад 5,5 тис. антипаркувальних стовпчиків. Про це повідомив під час засідання Колегії Київської міської державної адміністрації перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба.

«Є чимало позитивних моментів, місто ожило після зими і стало чистішим. Але проблемних локацій ще досить багато. За підсумками місячника інспекція з благоустрою виявила десятки місць, де залишилось неприбране сміття, занедбані дитячі майданчики, знищені зелені газони через паркування або стихійну торгівлю, невивезені шини. Ми маємо показувати приклад іншим містам, бути взірцем. На жаль, поки що не можемо цим похвалитись», – прокоментував Олексій Кулеба.

Перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень зазначив, що керівникам РДА надано доручення в найкоротший термін завершити благоустрій проблемних локацій, усунути недоліки та надати фотозвіти.

Особлива увага до сміття та вивезення шин. Олексій Кулеба акцентував, що безбалансових, нічийних територій у місті не може бути, прибирати потрібно всюди. Він запропонував облаштувати місця стихійного накопичення сміття камерами відеоспостереження, встановити фізичні перепони для потрапляння на територію та особистий контроль відповідальних осіб, аби після прибирання там знову не створювались терикони із відходів.

«За підсумками весняного місячника ми визначили найбільш ефективні райони. З ліквідацією місць несанкціонованого накопичення сміття найкраще впоралися Солом’янська, Голосіївська, Святошинська та Подільська районні держадміністрації. Із очищенням зелених зон та схилів добре попрацювали Печерська, Дніпровська та Шевченківська РДА. Оболонська, Дарницька та Деснянська районні адміністрації також серед кращих. Вони відмінно попрацювали над благоустроєм прибудинкових територій. Дякую всім очільникам районів за добру роботу, не збавляємо темпів», – повідомив Олексій Кулеба.

Він резюмував, що офіційно місячник із благоустрою завершився, але за фактом активна робота в місті тільки починається.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]