Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олексій Кулеба: Потрібно негайно впорядкувати розміщення МАФів на Севастопольській площі (+фото)

12 жовтня 2021 року, 16:25

Міська комісія з проведення осіннього місячника з благоустрою продовжує інспектування районів. Сьогодні виїзна нарада відбулась у Солом’янському районі столиці. Обстеження виявило чимало проблемних локацій. У дворах – занедбані дитячі майданчики, неприбрані відпрацьовані автошини, у зелених зонах – скупчення сміття та листя,  на дорогах – незавершені аварійні розриття. Впорядкування потребує центр району – Севастопольська площа. Про це повідомив перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба, за головування якого відбуваються контрольні виїзди.

«Солом’янський район мені близький, бо ми з родиною живемо тут багато років. Сьогодні подолали понад 4 км та, на жаль, не можу констатувати ідеальний стан територій. Перш за все, доручив Департаменту міського благоустрою перевірити всі тимчасові споруди на Севастопольській площі. Наявність дозволів на розміщення, утримання територій, переміряти площу, що займають. Ті, що не мають дозволів, – демонтувати, і ці роботи вже почали сьогодні», – додав Олексій Кулеба.

Особлива увага приділяється аварійним розкриттям на проїжджій частині. У відповідальних є місяць, аби завершити роботи та відновити благоустрій. Усі дорожні конуси, які незаконно огороджують паркувальні місця, мають бути прибрані.

Олексій Кулеба доручив також ліквідувати скупчення в зелених зонах, у дворах та розробити механізм, як не допускати накопичення сміття в подальшому. До прикладу, встановлювати камери, огороджувати проблемні локації, інспектори благоустрою мають постійно складати на порушників адміністративні протоколи.

«Маршрут, яким рухається комісія, нікому не відомий, окрім інспектора Департаменту міського благоустрою, який його готує. Задача – акцентувати увагу відповідальних на якомога більшій кількості проблем. Це і шини, і сміття, і необхідність ремонту майданчиків та вхідних груп у дворах. Після завершення місяця благоустрою кожен район отримає своє місце в рейтингу. І ми побачимо об’єктивну картину, як впоралися комунальні служби з поставленими задачами. Хоча повторюсь, головне – наведення ладу в Києві і робота над помилками, а не догани», – прокоментував директор Департаменту міського благоустрою Тимур Ткаченко.

Нагадаємо, що 1 жовтня в Києві стартував місяць посиленого прибирання та впорядкування міського простору. Минулого тижня комісія перевірила Шевченківський та Печерський райони столиці.

 

Виїзне обстеження стану благоустрою у Солом’янському районі в межах осіннього місячника з благоустрою

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]