Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олексій Кулеба: У Всесвітній день прибирання кияни зібрали з вулиць міста близько 500 кубометрів сміття (+фото)

18 вересня 2021 року, 15:24

Сьогодні столиця разом з іншими містами України бере участь у всесвітній екологічній акції «World Cleanup Day». Окрім головної локації у Гідропарку, тисячі киян долучились до найближчих у своїх районах пунктів прибирання. Таких місць було організовано 22. Про це повідомив перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба.

«Дуже позитивно, що у свій вихідний так багато мешканців міста, підприємців, освітян, держслужбовців, публічних осіб долучились до всесвітньої екологічної акції. Щодня наші комунальники ведуть нерівний бій зі звалищами, переповненими урнами, нескінченними недопалками та викинутими на узбіччя ПЕТ-пляшками. А сьогодні – ми всі разом їм допомагаємо. За кілька годин нам вдалось зібрати більше 500 кубометрів сміття. Моя мрія,  щоб такі акції відбувались щодня», – прокоментував Олексій Кулеба.

За його словами, місто щороку традиційно допомагає Всеукраїнському руху Let’s do it, Ukaine в організації масштабної толоки до Всесвітнього дня прибирання. Визначає з районними держадміністраціями проблемні локації, організовує сортування та вивезення зібраного сміття. Також місто забезпечило чергування фахівців патрульної поліції, інспекторів благоустрою та «Муніципальної варти».

«Я впевнений, коли хоч раз людина долучилась за власним бажанням до суспільної толоки, вона вже ніколи не кине пакет зі сміттям у місці відпочинку. Такі заходи потрібні, перш за все, для виховання культури поводження з відходами, зменшення споживання та більш екологічного ставлення до нашого життя. Дякую всім, хто знайшов час зробити наш Київ чистішим. І звертаюсь до всіх киян – берегти порядок та поважати працю інших», – резюмував перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень.

Він нагадав, що під час весняних заходів із благоустрою у столиці було звільнено від сміття понад 400 локацій.

 

 

Участь киян у всесвітній екологічній акції «World Cleanup Day»

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]