Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олексій Кулеба: За п’ять днів інспектори благоустрою внесли понад 2 000 приписів та склали майже 300 адмінпротоколів за неприбраний сніг та кригу

14 січня 2022 року, 16:26

Інспектори благоустрою цього тижня посилено чергують на вулицях Києва. За 5 сніжних днів столичні інспектори благоустрою внесли понад 2 000 приписів та склали майже 300 адміністративних протоколів за неякісне снігоприбирання. Про це повідомив перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба.

«Сьогодні маємо відлигу, інспекція цілеспрямовано відпрацьовує розчищення накрижень та бурульок, особливо на будинках більш старої забудови. Нагадаю, що саме власники несуть особисту відповідальність за прибирання снігу із балансової території, криги з дахів. Інспекція міського благоустрою це ретельно контролює: вносить приписи – таких понад 2 тисячі, складає протоколи – їх більше трьох сотень з початку тижня», – прокоментував Олексій Кулеба.

Перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень нагадав, що за статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, штраф за ігнорування Правил благоустрою в частині прибирання снігу, на фізичних осіб сягає 340-1360 грн, на юридичних – 850-1700 грн.

Він закликав балансоутримувачів усіх форм власності допомагати місту та чітко дотримуватись вимог Правил благоустрою. Адже столиця має бути стовідсотково безпечною, як для водіїв, так і для пішоходів.

Як повідомив раніше перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба, із нового року столична інспекція благоустрою працює в новій уніформі.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]