Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Онкохворі діти в онкологічному центрі забезпечені всіма необхідними лікарськими засобами та витратними матеріалами – Тетяна Донченко

13 травня 2016 року, 16:35

Онкохворі діти, які проходять лікування в Київському міському клінічному онкологічному центрі, забезпечені всіма необхідними засобами та витратними матеріалами для спеціального лікування. Про це повідомила директор Департаменту охорони здоров’я Тетяна Донченко.

«Сьогодні я особисто на місці переконалася в тому, що наш Онкоцентр забезпечено всім необхідним для проведення лікування маленьких киян: від шприців та бинтів до препаратів, що застосовуються для проведення хіміотерапії та препаратів супроводу», – запевнила Тетяна Донченко.

Вона поінформувала, що на 2016 рік Київському міському клінічному онкологічному центру в бюджеті м. Києва на закупівлю медикаментів було передбачено 3 млн 189,2 тис. грн.

Згідно останнього рішення сесії Київської міської ради щодо збільшення фінансування галузі охорони здоров’я, на ці потреби додатково передбачено ще 7 млн 165,6 тис. грн.

«Таким чином, столиця виконує доручення Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, щодо залучення коштів місцевих бюджетів до закупівлі ліків для онкохворих дітей на період очікування відповідних централізованих поставок з МОЗ України, як це передбачено законодавством. Та головне, що дитяче відділення Київського онкоцентру гарантовано отримує кошти, достатні для забезпечення належного рівня надання медичної допомоги маленьким киянам», – наголосила директор Департаменту охорони здоров’я.

Також вона запевнила, що це вкрай важливе питання знаходиться на особливому контролі міської влади.

«Я тримаю на особистому контролі забезпечення медикаментами хворих на онкологію та онкогематологію дітей. І орієнтуюся у цьому не лише на доповіді головного лікаря та завідувача відділення. Номер мого мобільного телефону є і у батьків малюків, які лікуються в онкоцентрі. Я впевнена, що в тому числі завдяки налагодженню такого зворотного зв’язку нам вдасться підвищити та утримувати на належному рівні якість лікування дітей нашого міста», – підсумувала Тетяна Донченко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]