Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Онлайн прес-брифінг Київського міського голови Віталія Кличка щодо поточної ситуації в столиці від 6 листопада (+повний текст, відео)

06 листопада 2020 року, 11:11

Онлайн прес-брифінг Київського міського голови Віталія Кличка щодо поточної ситуації в столиці.

Віталій Кличко інформує:

- на скільки збільшилася кількість інфікованих у Києві;

- скільки киян, хворих на COVID-19, госпіталізували;

- скільки ліжок для хворих на коронавірус забезпечили в столиці;

- скільки шкіл та садків закриті на карантин;

- про поновлення онлайн уроків для школярів, які перебувають на дистанційному навчанні;

- про продовження будівництва метро на Виноградар.

Вітаю всіх, хто нас дивиться!

Я продовжую інформувати вас про ситуацію із розповсюдженням вірусу в столиці та дії міської влади.

Ситуація у нас – складна. І динаміка – вкрай негативна. За минулу добу в Києві – понад тисяча нових випадків захворювання. Коронавірус виявили в 1002-ох людей! Померли 14 хворих. Усього від коронавірусу в столиці – 841 летальний випадок. А підтверджених випадків захворювання на сьогодні вже 42375.

Серед тих, хто захворіли: 556 жінок віком від 18-ти до 84-ох років. Та 34 дівчинки від восьми місяців до 17-ти років. А також 377 чоловіків віком від 18-ти до 92-ох рокiв. Та 35 хлопчиків від 25-ти днів до 17-ти років. Захворіли, зокрема, і 39 медиків.

До лікарень столиці минулої доби госпіталізували 55 пацієнтів. Інші – на самоізоляції під контролем лікарів.

Одужали у столиці за добу найбільше людей від початку пандемії – 1449. Усього коронавірус подолали 15218 мешканців Києва.

Найбільше випадків захворювання виявили в Подільському районі – 164. В Оболонському – 154. Та в Деснянському районі – 114 випадків.

Не зменшується, на жаль, і кількість киян, які потребують госпіталізації. Сьогодні у стаціонарах медзакладів міста лікуються 2011 хворих на коронавірус. Із них 39 дітей.

У важкому стані перебувають 547 пацієнтів. Кисневу підтримку отримують 797 людей. Під апаратами ШВЛ – 38 хворих.

Хочу зазначити, що місто продовжує збільшувати кількість ліжкомісць для прийому хворих на коронавірус. На сьогодні ми вже підготували майже 4 тисячі ліжок у 22-ох комунальних медзакладах.

Зокрема, цього тижня місто визначило майже 800 ліжок у чотирьох міських лікарнях, їх зараз готують для прийому хворих на коронавірус. Це лікарні №№ 3, 5, 7 та 12. Також збільшили кількість ліжкомісць для лікування хворих на коронавірус у пологовому будинку № 3 та в Центрі нефрології та діалізу. Сьогодні заповненість ліжок у столиці майже 62 %.

Наступне. Що стосується навчального процесу. На сьогодні в місті закриті на карантин 3 школи – через випадки захворювання серед вчителів. А на дистанційному навчанні загалом 232 класи у 82-ох школах міста. Усього хворих на коронавірус школярів у Києві – 654 та 602 – педагоги.

У дитячих садках ситуація гірша. На карантин зачинені 13 садочків. А також 143 групи у 125-ти дитсадках.

 Хочу зазначити, що з цього тижня ми поновили онлайн уроки для школярів, які перебувають на дистанційному навчанні. Серію програм «Відкритий урок» для учнів 7-9 класів транслює телеканал «Київ». Також відео уроки доступні на сторінці телеканалу у Facebook та на Youtube. Тож передивитися ці уроки можна у будь-який час.

А тепер я відповім на запитання від ЗМІ. Питання від кількох ЗМІ. На якому етапі будівництво метро на Виноградар? І чи за графіком працює тунеле-прохідницький комплекс?

Будівництво метро триває за графіком. Представники «Київметробуду» запевнили, що в повному обсязі отримують фінансування від міста. І роблять все, щоб у наступному році ми відкрили дві нових станції метро на Виноградар.

 Сьогодні триває бетонування тунелей від майбутньої станції «Мостицька» до станції «Проспект Правди». Там вже змонтували понад 100 метрів перегону. Також тривають роботи з будівництва самих станцій. Вони виглядатимуть дуже гарно і сучасно.

Щодо щиту «Галина» (саме так він називається). Ми запустили його півтора місяці тому. Цей комплекс вже пройшов 280 метрів у напрямку станції  «Сирець». Зараз він вийшов на проектну потужність, І приблизно за п’ять місяців прокладе тунель у напрямку станції «Сирець» довжиною в 1300 метрів.

 Нагадаю, нові станції перевозитимуть понад 90 тисяч пасажирів на добу. Довжина ділянки метро між станціями становитиме майже 4 кілометри.

А зараз пропоную подивитися коротке відео про те, як триває процес прокладення тунелю.

ВІДЕО.  

І ще. Користуючись нагодою хочу привітати великий колектив столичного метро з професійним святом – Днем київського метрополітену!

Рівно 60 років тому відбулася дуже важлива подія – в Києві відкрили перших п’ять станцій метро. Сьогодні їх 52! І вдень, і вночі ви робите велику і важливу роботу. Щоб кияни та гості нашого міста могли швидко доїхати на роботу чи у своїх справах. Щороку київський метрополітен перевозить півмільярда пасажирів!

Зі святом вас, наші працівники метро! Всього найдобрішого і найкращого вам!

Дякую всім за увагу! Будьте обережними та уважними до свого здоров’я. Не нехтуйте елементарними правилами!

Будь ласка, бережіть себе!

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]