Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Перевірка готовності до зими у Солом’янському районі: проведена робота на електрообладнанні та необхідно посилити роботу аварійно-ремонтних бригад (+фото)

02 вересня 2022 року, 15:40

Сьогодні відбулася чергова перевірка готовності міського господарства до роботи в зимовий період у Солом’янському районі. Інспектували умови і стан аварійно-ремонтної служби, теплові та електричні системи, а також виконання заявок мешканців. Системні перевірки дали результат, оскільки рівень обслуговування електрощитових та обладнання покращився: закуплено необхідні робочі елементи, електрики здійснюють обходи на місцях. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що зараз значний акцент при перевірках також робиться на тому, наскільки підготовленою є аварійна районна служба: як із погляду укомплектованості людьми, так і з погляду наявності техніки та пального.

«Аварійно-ремонтна служба керуючої компанії – це один із елементів загальної системи цивільного захисту міста, оскільки її працівники відповідальні за оперативну ліквідацію аварій у будинках та системах життєзабезпечення. Тому сьогодні до перевірки ми залучили представників Департаменту муніципальної безпеки КМДА. Усі райони в обов’язковому порядку повинні забезпечити ці бригади необхідними матеріалами та технікою, створити адекватні умови для персоналу. Більшість районів це відпрацювали, але є ще зауваження, що необхідно ліквідувати до кінця вересня», – пояснив Петро Пантелеєв.

Заступник голови КМДА перевірив будинки на Повітрофлотському проспекті: підвали з електрощитовими та тепловими пунктами, розподільчу підстанцію, за функціонування якої відповідальні фахівці ДТЕК та загальний стан будинків і дворів.

«Ми вже перевірили 9 районів. Там, де побачили найбільше недопрацювань, – перевірятимемо повторно, поки стан ключових систем життєзабезпечення не відповідатиме вимогам», – сказав Петро Пантелеєв.

Нагадаємо, Київ готується до опалювального сезону в посиленому режимі, залучаючи всі ресурси та можливості. Придбали запас резервного палива для ТЕЦ і додаткову кількість генераторів, а також ухвалили рішення про закупівлю необхідної кількості пересувних котельних. Вони працюватимуть як резервні джерела обігріву будівель. Планують також придбати пересувні мобільні котельні, які стануть резервним джерелом теплопостачання на випадок позаштатних ситуацій під час опалювального сезону. Вони забезпечуватимуть теплом лікарні, дитсадки, школи і працюватимуть у пунктах обігріву. Таке рішення ухвалила Рада оборони Києва.

Перевірка готовності до зими у Солом’янському районі (Фото – КМДА, Михайло Криволапов)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]