Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Перевірка стану електрообладнання і мереж у Києві: відсутність контролю за підготовкою до зими стане причиною кадрових рішень – Петро Пантелеєв (+фото)

09 серпня 2022 року, 14:32

У Києві пройшла чергова перевірка стану електричного обладнання та мереж до роботи в опалювальний сезон. Сьогодні перевірили житлові будинки і трансформаторну підстанцію в Печерському районі столиці, зокрема на вулиці Миколи Бойчука. Відсутність контролю в районі за підготовкою електричних систем до роботи в умовах підвищеного навантаження взимку матиме жорсткі наслідки для відповідальних осіб. Адже система електропостачання може працювати як резервна система обігріву. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

За його словами, всі звіти щодо готовності до опалювального сезону, надані районними службами на папері, перевірятимуть на практиці.

«У нас жорсткі вимоги до районних держадміністрацій, компаній, що надають житлово-комунальні послуги. До жовтня є час завершити всі роботи і виправити всі зауваження. Ми ставимо сьогодні завдання і будемо повторно перевіряти ті адреси, за якими є недоліки. В результаті перевірки будинків на Печерську маємо критичні зауваження до стану електрощитових і приміщень, де вони розташовані – відсутнє освітлення, не бачимо регулярного обслуговування щитових, захаращені входи тощо. На ці роботи не треба коштів, треба лише регулярно перевіряти обладнання, підтягнути контакти, замінити запобіжники тощо. Якщо цього не робити, виникає замкнене коло – починаємо ворушитись лише тоді, коли виникає аварія, але аварійна ситуація саме і виникає через відсутність регулярного обслуговування», – зазначив Петро Пантелеєв.

Він підкреслив, що за підготовку до зими, яка обіцяє бути однією з найтяжчих, відповідальні всі – від голів районів до майстрів ЖЕКів чи електриків. Якщо все не буде виконано вчасно – місто буде змушене приймати кадрові рішення.

Нагадаємо, що протягом минулих двох тижнів Петро Пантелеєв перевірив аналогічне обладнання у Святошинському та Оболонському районах.

Перевірка стану підготовки до зимового періоду в Печерському районі

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]