Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Перинатальний центр м. Києва отримав портативний апарат для штучної вентиляції легенів у недоношених немовлят – Дмитро Турчак

11 серпня 2016 року, 14:54

Перинатальний центр м. Києва отримав портативний апарат для штучної вентиляції легенів у недоношених немовлят. Це стало можливим завдяки коштам, зібраним під час благодійного забігу «#Нетерплячки», проведеного за особистою участю київського міського голови Віталія Кличка.

Передчасно народжені діти, що з’явилися на світ раніше 32-го тижня, не завжди можуть зробити свій перший вдих самостійно та вимагають своєчасного проведення безпечної первинної реанімаційної допомоги, надати яку можливо за допомогою спеціального пристрою – неонатального реаніматора.

«Реаніматор дає можливість створювати чітко контрольований позитивний тиск на вдиху, розправляючи легені, і тиск на видиху, попереджаючи розрив легенів», – пояснив  виконуючий обов’язки директора Департаменту охорони здоров’я КМДА Дмитро Турчак.

Нагадаємо, раніше Перинатальний центр відкрив нову частину відділення інтенсивної терапії новонароджених та отримав благодійну допомогу для маленьких пацієнтів: пульсоксиметр, що виявляє кисневе голодування і контролює серцебиття, та генератори для апарату неінвазивної вентиляції новонароджених.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]