Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Перші 1000 метрів: На Виноградарі триває будівництво метро

03 червня 2021 року, 19:34

Спорудження двох станцій «Мостицької» та «Проспекту Правди» продовжується. Про це повідомляє АТ «Київметробуд» у відповідь на поширену у деяких ЗМІ неправдиву інформацію щодо термінів будівництва метро.

Як ідеться у повідомленні, попри виклики пандемії «Київметробуд» докладає максимум зусиль для ефективного виконання плану робіт.

Тунелепрохідницький щит, який рухається від майбутньої станції «Мостицька» до станції «Сирець», підійшов до позначки у 1000 метрів. Ведеться підготовка демонтажної камери для прийому обладнання та початку проходки другого тунелю.

«Були періоди, коли працівники бригадами йшли на самоізоляцію через випадки коронавірусу. Також вирішувалися моменти з приїздом німецьких фахівців та доставкою обладнання з-за кордону. Зараз робимо все, щоб надолужити деяке відставання і в кінці року відкрити станцію», – пояснив заступник директора з будівництва АТ «Київметробуд» Сергій Полянский.

Водночас на «Проспекті Правди» зараз відбуваються роботи з перенесення комунікацій. Ведеться будівництво перегінних тунелів.

Нагадаємо, що на нових станціях метро буде працювати близько 150 фахівців. Очікуваний щоденний пасажиропотік становитиме 100 тисяч пасажирів щоденно.

Також для повноцінної роботи лінії та графіка поїздів закуповуються нові вагони.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]