Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Перший кредитний договір за Програмою фінансово-кредитної підтримки столичних підприємців підписано з ПАТ АБ «Укргазбанк» (+відео)

10 квітня 2018 року, 15:27

Сьогодні між ТОВ «Реабілітімед» та ПАТ АБ «Укргазбанк» підписано кредитний договір у рамках реалізації Програми фінансово-кредитної підтримки суб’єктів малого та середнього підприємництва, що реалізується Київською міською державною адміністрацією, Німецько-Українським фондом та банками-партнерами.

«Ця подія – важливий та позитивний сигнал для столичних підприємців, що шукають можливості для розвитку власного бізнесу», – зауважив під час церемонії підписання директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Андрій Мельничук.

Київською міською владою на фінансово-кредитну підтримку у 2018 році виділено 10 млн грн. Відповідно до Положення, затвердженого рішенням Київської міської ради від 21 вересня 2017 року, за рахунок цих коштів для київських підприємців компенсується 50% номінальної відсоткової ставки, що встановлюється кредитним договором. Таким чином, для столичних підприємств відсоткова ставка є найнижчою в Україні та становить від 7,5% до 10% у залежності від банку-партнера та умов кредитування.

«Основна мета цієї програми – запропонувати малому та середньому підприємництву Києва доступні кредити на розвиток, модернізацію виробничих потужностей та створення нових робочих місць. Завдяки реалізації Програми, Київська міська влада надає підтримку малому та середньому підприємництву в таких галузях як виробництво, розвиток закладів дошкільної освіти та сфери житлово-комунальних послуг», – підкреслив Андрій Мельничук.

Проект реалізується завдяки партнерству київської міської влади, уряду Німеччини, який через KfW (німецька кредитна установа для відбудови) надав Німецько-Українському фонду позику в розмірі 10 млн євро, а також ініціативи ЄС «EU4Business», яка виділила 5 млн євро на компенсацію валютних ризиків.

За словами в.о. керівника Німецько-Українського фонду Валерія Майбороди, Програму компенсації процентних ставок для малого та середнього підприємництва без перебільшення можна вважати найкращим в Україні прикладом об’єднання зусиль міжнародних та національних установ для підтримки фінансування МСП.

«Кредит ТОВ «Реабілітімед» надано АБ «Укргазбанк» у рамках нової Програми НУФ із підтримки інвестиційних проектів МСП, яка стала можливою завдяки спільним зусиллям уряду Німеччини та ініціативи Європейського Союзу «EU4Business», до якої доєдналася київська міська влада», – зауважив він.

АБ «Укргазбанк», приділяючи особливу увагу кредитуванню клієнтів сегменту малого та середнього бізнесу, одним із перших долучився до Програми київської міської влади та НУФ.

«Поряд із кредитуванням «Укргазбанк» також сприяє всебічному розвитку малого та середнього бізнесу у країні. Така спрямованість роботи дозволяє нам залучати додаткові інвестиції на кредитування, створювати актуальні продукти, бути гнучким і оперативним – яким повинен бути справжній партнер для бізнесу. Одними з найпопулярніших програм із залученням інвестицій є програми з Німецько-Українським фондом, Республікою Білорусь, Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) та Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Також ми бачимо, з якою увагою київська міська влада ставиться до підприємців малого та середнього бізнесу. Впевнена, наше партнерство сприятиме підвищенню розвитку, конкурентоспроможності місцевого бізнесу і, безперечно, збільшенню робочих місць», – наголосила заступник директора Київської обласної дирекції «Укргазбанку» Юлія Тур.

Компанія «Реабілітімед» є лідером із розробки та виробництва високоякісних ортопедичних та медичних виробів в Україні. Уже 10 років компанія спільно зі спеціалістами в галузі ортопедії, травматології та фізіотерапії допомагає людям повертатись до повноцінного здорового життя.

«Завдяки отриманню кредитного ресурсу на таких вигідних умовах, компанія «Реабілітімед» придбає сучасне обладнання, яке дозволить виготовляти високоякісний компресійний трикотаж торгової марки «Soloventex». Якість виробів зорієнтована на німецький стандарт RAL GMP, система менеджменту якості на підприємстві сертифікована органом сертифікації «qualityaustria» згідно стандарту ISO13485 та має сертифікат IQNet», – зазначила Ольга Радінович, директор компанії «Реабілітімед».

Сьогодні банками-партнерами Програми фінансово-кредитної підтримки є також ПАТ «Кредобанк» та ПАТ «ПроКредит Банк». Ведуться переговори з іншими банками щодо приєднання до Програми. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]