Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Під час новорічних та різдвяних свят рятувальні служби міста перейдуть на посилений режим чергування

28 грудня 2019 року, 14:52

Під час новорічних та різдвяних свят рятувальні служби міста перейдуть на посилений режим чергування. Про це на засіданні колегії Київської міської державної адміністрації доповів начальник Управління з питань цивільного захисту Роман Ткачук.

«Основні локації на новорічні та різдвяні свята – Софійська площа, Контрактова площа, центральні вулиці міста. Ці локації користуються найбільшою відвідуваністю киянами і гостями міста, саме тому правоохоронні органи та рятувальники забезпечать там постійне чергування. У кожному районі міста також визначені локації, де очікується масове скупчення людей. Ці локації знаходяться під посиленим контролем рятувальних служб міста», – зазначив Роман Ткачук.

Загалом для забезпечення безпеки під час новорічних свят Головне управління ДСНС України у м. Києві залучає майже 400 осіб особового складу, 92 одиниці техніки та 260 осіб, а також 65 одиниць техніки у резерві. Також на посиленому чергуванні перебувають рятувальники КАРС «Київська служба порятунку».

Із 29 грудня 2019 року до 1 січня 2020 року цілодобово працюватиме оперативний міський штаб з питання забезпечення життєдіяльності м. Києва. Штаб функціонує на базі КП «Центр організації дорожнього руху». У святкові дні проводитиме моніторинг техногенної і пожежної безпеки на об’єктах масового скупчення людей та оперативно реагуватиме в разі погіршення погодних умов.

«Напередодні новорічних свят хочеться нагадати мешканцям і гостям столиці, що наша безпека значною мірою залежить від нас самих. У святкові дні потрібно бути максимально обережними, адже поруч з нами знаходиться велика кількість людей. Наголошую на тому, що у столиці заборонено використовувати піротехнічні вироби, це дуже небезпечно і може закінчитися трагічно. Потрібно бути свідомими і думати не тільки про себе,  а й про оточуючих», – наголосив начальник Управління з питань цивільного захисту.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]