Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Під час проведення «Євробачення-2017» у Києві проходитимуть масштабні культурно-мистецькі заходи – Ганна Старостенко

31 січня 2017 року, 20:26

Щоб показати самобутню українську культуру та водночас нашу належність до сучасного європейського культурного контексту, під час проведення «Євробачення» в Києві буде проведено низку масштабних мистецьких подій, зокрема, міжнародний арт-фестиваль Face of Art і тиждень сучасного мистецтва Kyiv Art Week із залученням українських та іноземних митців. Кожен такий захід має працювати на імідж нашого міста і країни в усьому світі. Про це зазначила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко під час зустрічі з делегацією на чолі з Президентом Стокгольмської міської ради Евою-Луізою Ерландсон Слорак.

«Ми дуже раді бачити наших європейських колег в Україні і надзвичайно вдячні за ту велику кількість кориcних порад, які ми отримали від них під час наших приготувань до «Євробачення-2017». Наразі столиця активно готується до проведення пісенного конкурсу – завдяки співпраці зі стокгольмською мерією ми склали чіткий і зрозумілий план підготовки, а також виділили на його реалізацію 200 мільйонів гривень», – повідомила Ганна Старостенко.

За її словами, щоб привернути до Києва та України в цілому більше уваги під час «Євробачення» в Києві проходитимуть масштабні культурні події. Серед них – міжнародний арт-фестиваль Face of Art і тиждень сучасного мистецтва Kyiv Art Week із залученням іноземних митців. Також у цей час у столиці відбудуться концерти Київського національного академічного театру оперети «Європейський калейдоскоп» і святкові вистави в театрах міста. На Троїцькій, Софійській, Контрактовій і Поштовій площах будуть облаштовані розважальні зони.

У свою чергу учасники зустрічі підкреслили важливість роботи з волонтерами, які забезпечують інформаційний супровід пісенного конкурсу та є модераторами для іноземних туристів у місті. Так, під час проведення конкурсу в 2016 році в Стокгольмі їхня кількість налічувала близько 500 осіб.

«Ми усвідомлюємо важливість якісної підготовки волонтерів для допомоги відвідувачам «Євробачення», тому в квітні для них будуть проведені спеціальні тренінги. Також для зручності туристів у центральних районах буде встановлено сенсорні інформаційні центри. Окрім того, велику увагу ми надаємо саме розвиткові туристичної інфраструктури, створюючи нові екскурсійні маршрути», – зазначила Ганна Старостенко.

За підсумками зустрічі учасники наголосили на важливості подальшої співпраці не лише в рамках підготовки до «Євробачення-2017», а й у сфері гендерної політики, співробітництва з недержавними установами та громадськими об’єднаннями.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]