Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Підготовлено проект Плану дій «Зелене місто» – Наталія Мельник

28 жовтня 2021 року, 18:01

Підготовлено проєкт Плану дій  «Зелене місто» – комплексного документа, що включає заходи для вирішення проблем кліматичних змін та довкілля у плануванні розвитку міста. Про це під час засідання Робочої групи Координаційної ради з розробки Плану дій «Зелене місто» повідомила директор Департаменту економіки та інвестицій КМДА, керівник робочої групи Наталія Мельник.

«У співпраці міської влади та консультантів WS Atkins International Ltd підготовлено проект Плану дій «Зелене місто» з урахуванням пропозицій та зауважень, наданих членами Робочої групи, представниками міських комунальних підприємств, громадськістю. Проєкт документу підготовлено відповідно до методології ЄБРР», – сказала Наталія Мельник.

За її словами, наразі проєкт Плану дій «Зелене місто» включає заходи у сфері містобудування та міської мобільності, енергоефективності та теплопостачання, водопостачання та водовідведення, управління відходами, стійкості міста та управління даними.

Документ має пройти стратегічну екологічну оцінку, консультації з громадськістю та затвердження Координаційної ради з розробки Плану дій «Зелене місто». Після чого буде поданий на розгляд депутатів Київської міської ради.

Наталія Мельник також повідомила про те, що в рамках підготовки проєкту Плану дій «Зелене місто» були визначені екологічні виклики міста Києва та пріоритетність їх вирішення. З урахуванням цього було також розроблено  візію та напрацьовано стратегічні цілі та заходи.

Нагадаємо, Київ приєднався до Програми Європейського Банку Реконструкції та Розвитку «Зелені міста» у 2019 році. Сьогодні столиця спільно з командою залучених ЄБРР консультантів Atkins розробляє План дій «Зелене місто».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]