Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Підприємства «Київавтодору» готові до зимового утримання доріг – Олександр Густєлєв

04 жовтня 2019 року, 12:40

У столиці триває підготовка до осінньо-зимового періоду. Зокрема, заготівля солі розпочалась ще у квітні, а спеціалізована техніка готова до використання на 87%. Про це повідомили у комунальній корпорації «Київавтодор».

«Увесь теплий період року триває підготовка до зими. І вже у серпні ШЕУ забезпечені сіллю на 87-92% від потреби. Це один із найкращих показників в Україні», – розповів генеральний директор корпорації Олександр Густєлєв.

За словами Олександра Густєлєва, згідно з планом підготовки до осінньо-зимового періоду на 1 листопада «Київавтодор» має заготувати 38 тис. тонн солі. Нині ж у шляхово-експлуатаційних управліннях уже є майже 40 тис. тонн, це більше ніж 100% від потреби на старт сезону.  Окрім того, під час підготовки до осінньо-зимового періоду керівництво корпорації разом з керівниками ШЕУ проводять виїзні наради у районах міста.

«Згідно з документами, розрахункова кількість солі для столичних доріг складає 59,2 тис. тонн на весь осінньо-зимовий період. Утім, використання реагентів залежить від погодних умов. Так, за минулий сезон було використано 38 тис. тонн», – додав Олександр Густєлєв.

Він підкреслив, що для зимового утримання готують 531 одиницю спеціалізованої техніки. Наразі готові до використання 87%.

«Серед усієї техніки варто відзначити подарунок, зроблений Федеративним урядом Німеччини за особистою домовленістю мера столиці Віталія Кличка, – це 17 багатофункціональних машин марки «Mercedes» та «MAN». Машини не нові, однак мають значний технічний ресурс та використовуються київськими дорожниками повсякденно. На дорогах столиці ці машини успішно працюють з 2016 року», – зазначив Олександр Густєлєв.

Минулого сезону «Київавтодор» придбав 2 мобільних снігоплавильних комплекси канадського виробництва. Працюють вони у Шевченківському і Печерському районах.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]