Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Підсумки опалювального сезону в Києві: зниження рівня аварійності тепломереж на 15% та недопущення зростання тарифів для киян

15 квітня 2021 року, 13:00

За останні два роки у столиці модернізували понад 270 км теплових мереж, що становить 10% від загальної кількості. У результаті проведених ремонтних робіт рівень аварійності теплових мереж протягом поточного опалювального сезону знизився на 15%. Про це під час онлайн-брифінгу повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Опалювальний сезон проходив у непростих умовах, зважаючи на різку зміну температури зовнішнього повітря. Однак нам вдалося уникнути масштабних аварій та інших катаклізмів. Після повернення в управління нашого енергетичного комплексу, фактично за два роки, ми замінили майже 270 км мереж. Це позитивно вплинуло на стабільність та надійність роботи теплопостачальної системи. Інвестиції себе виправдали не лише з точки зору уникнення та попередження аварій, а в питанні зниження теплових втрат, які негативно впливали б на економіку комунального підприємства «Київтеплоенерго» та кінцевий тариф для киян», – пояснив Петро Пантелеєв.

Посадовець також нагадав, що на початку осені 2020 року запрацював ринок газу для населення.

«Коливання ціни на природний газ могло вплинути на вартість послуг та стабільність проходження опалювального сезону. Завдяки спільним зусиллям Київського міського голови та Уряду був напрацьований Меморандум про взаєморозуміння між Асоціацією міст та Урядом України. В іншому разі – без дії Меморандуму – тарифи зросли б близько на 15% (залежно від ціни газу в певному місяці), – зауважив Петро Пантелеєв. – Ми змогли втримати зростання тарифу. Нагадаю, тариф залишався незмінним, таким, що діяв у минулому та позаминулому роках – 1654,41 грн за 1 Гкал тепла. Однак слід враховувати, що цього опалювального сезону, на жаль, не діяла знижка Уряду на газ».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]