Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Під’їзна дорога на перетині Колекторної та Григоренка була зведена незаконно та загрожувала руйнуванню кількох каналізаційних колекторів

26 березня 2019 року, 12:15

Під’їзна дорога з улаштуванням естакади з пальовими фундаментами на перетині вулиці Колекторної та проспекту Петра Григоренка є незаконною та загрожувала виникненню надзвичайної ситуації техногенного характеру через загрозу руйнування колекторів.

Наразі конструкції під’їзної дороги розбираються, відповідні служби проведуть обстеження технічного стану колекторів, а також забезпечать огородження території охоронної зони колекторів, а перевезення будівельних матеріалів та будівельної техніки має відбуватися за іншою схемою. За територією здійснюється постійний нагляд.

Відповідні рішення та доручення були надані під час засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Київської міської державної адміністрації.

Нагадаємо, на перетині вулиці Колекторної та проспекту Петра Григоренка будується об’єкт житлового і соціально-побутового призначення. Для потреб будівництва була зведена під’їзна дорога, під якою розташований напірний каналізаційний колектор діаметром 1,6 м та самопливний каналізаційний колектор, що транспортують стічні води з правого берега міста Києва та Київської області.

За інформацією ПрАТ «АК «Київводоканал» під’їзна дорога побудована та експлуатувалась для перевезення великогабаритними транспортними засобами будівельних матеріалів та інших вантажів із надмірною вагою.

Розташування дороги та транспортування нею вантажів загрожувало порушенням технічного стану колекторів. Пошкодження колекторів могло спричинити не лише припинення каналізування усієї правобережної частини міста Києва, а й загрожувало життю та здоров’ю людей.

Департамент Державної архітектурно-будівельної інспекції у місті Києві повідомив, що відповідно до наявної проектної документації, на підставі якої видавалися дозволи на виконання будівельних робіт на об’єкті, будівництво мостового шляхопроводу не передбачено. Крім того, не була передана земельна ділянка під зведення мостового шляхопроводу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]