Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Післявоєнне відновлення та подальший розвиток відбуватимуться, рівномірно охоплюючи пристоличні громади в межах Київської агломерації – Микола Поворозник

28 листопада 2022 року, 16:36

Післявоєнне відновлення та подальший розвиток відбуватиметься, рівномірно охоплюючи пристоличні громади в межах Київської агломерації. Про це на Інвестиційному форумі міста Києва-2022: «Великий Київ: Стійкість. Інновації. Сталий розвиток» сказав перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник.

Він, зокрема, розповів про те, що попри складну ситуацію в енергетичній та гуманітарній сферах, Київ допомагає відбудові нормального життя на деокупованих територіях. У  Херсон, Бучу, Ірпінь, Гостомель, Бородянку  відправлено гуманітарну допомогу. Українська столиця приймала поранених у медичних закладах, допомагала розбирати завали та зруйновані будинки, розселяла вимушених переселенців.

«Війна лише утвердила нас у правильності і перспективності розбудови Київської агломерації – об’єднанні пристоличних громад на умовах добросусідства», – сказав Микола Поворозник.

Він також зазначив, що подальше співробітництво в межах Великого Києва відбуватиметься у сферах транспорту, комунального господарства, соціального захисту, екології та цифрової трансформації.

«Наша співпраця з сусідніми громадами в рамках розбудови Великого Києва стосуватиметься також реіндустріалізації промислових територій на інноваційній основі, формування економічних кластерів, індустріальних парків, логістичних центрів», – додав Микола Поворозник.

Він зауважив, що війна – це не лише випробування, але і шанс на трансформацію:

«Ми свідомі того, що головним викликом для повоєнної України та Києва, зокрема, є трансформація економіки. Великий Київ має перейти до економіки, в якій людський капітал і нові сучасні знання будуть реалізовуватись у нових продуктах із високою доданою вартістю».

Пріоритетними для залучення іноземних інвестицій для Київської агломерації Микола Поворозник назвав будівництво, відновлювану енергетику, оборонно-промисловий комплекс, фінансові послуги, транспортну галузь та інформаційно-комунікаційні технології.

«Київ має багаторічну історію партнерства з міжнародними фінансовими організаціями. Столиця сьогодні відкрита до розширення співпраці з партнерами для створення програми технічної та економічної підтримки Києва», – наголосив Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]