Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Питання розбалансування системи теплопостачання в будинку здатне вирішити встановлення індивідуальних теплових пунктів – Петро Пантелеєв

22 жовтня 2022 року, 14:58

Проблему в житлових будинках, коли верхні поверхи відкривають кватирки, а на перших поверхах холодно, тому що тепло не доходить, може вирішити встановлення індивідуальних теплових пунктів. У Києві є програма спільного фінансування оснащення житлових будівель такими пунктами, коли люди збирають 30% необхідних коштів, а місто дає 70% з бюджету. Про це в інтерв’ю Економічній правді повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«В інших випадках регулювати температуру теплоносія у мікрорайонах неможливо. Це можна відрегулювати один раз, потім зміняться вихідні параметри теплоносія, і треба переналагоджувати знову», – пояснив Петро Пантелеєв.

За його словами, європейський досвід, зокрема скандинавських країн, у кожному будинку є індивідуальний тепловий пункт. Він повністю відповідає за те, щоб у будівлі було не жарко й не холодно. Таким шляхом йде і столиця.

На запитання про долю програми Петро Пантелеєв відповів, що попри війну та дефіцит коштів, кілька десятків енергоефективних проектів у будинках вдасться завершити.

«Програма призупинилася після початку війни і відновилася наприкінці літа, коли відновилося фінансування програми з енергозбереження. Сподіваюся, що до кінця 2022 року кілька десятків проєктів буде виконано», – пояснив Петро Пантелеєв.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]