Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Півсотні членів родин учасників російсько-української війни відправилися на оздоровлення до Грузії (+фото)

19 липня 2022 року, 15:35

Більше 50 членів родин учасників та родин загиблих учасників російсько-української війни відправилися на оздоровлення до Грузії. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«У наших сучасних умовах дуже складно організувати оздоровлення для дітей. Адже, крім самого оздоровлення, місце відпочинку повинно бути безпечним, бо загроза ракетних ударів з боку росії залишається в усій країні. На жаль, на 100% безпечних місць у нас зараз немає. Я дуже дякую посольству Грузії, яке відгукнулося на наше прохання посприяти в організації оздоровлення дітей із числа родин учасників та загиблих учасників війни з росією. Весь процес був організований досить швидко та за сприяння уряду Грузії. І приємно констатувати, що діти не тільки отримають оздоровлення, а й перебуватимуть у безпечному місці», – зазначила Марина Хонда.

Заступниця голови КМДА також додала, що на сьогодні тих обсягів оздоровлення, яке доступне в Києві, недостатньо. Оздоровлення ускладнено логістичними проблемами. Але міська влада продовжує переговори з іншими міжнародними партнерами про можливість прийому дітей.

Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії Георгій Закарашвілі розповів, що грузинська сторона з перших днів російського вторгнення допомагає Україні гуманітарно та надає підтримку українським біженцям.

«З першого дня вторгнення ми сприйняли його, як напад на Грузію, адже ми пам’ятаємо 2008 рік і початок 90-х, коли росія нападала на нашу країну. Сьогодні ми підтримуємо Україну на всіх міжнародних майданчиках. У перші дні російського вторгнення ми прийняли близько 30 тисяч біженців і до сьогодні продовжуємо оплачувати їхнє проживання. Ми створили у школах Грузії навчання українською мовою для вихідців із України та передали вашій країні тисячі тонн гуманітарної допомоги. Коли до нас звернулися з питанням про можливість відпочинку дітей з Києва в нашій країні, ми навіть не роздумували й одразу почали підготовку. Я дуже радий, що ці родини зможуть відпочити та хоч на трохи відволіктися від тієї війни, яку росія продовжує вести проти України», – зауважив Георгій Закарашвілі.

Відправлення членів родин учасників російсько-української війни на оздоровлення до Грузії

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]