Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Подяка комунальникам і заклик підтримувати ЗСУ: у столиці відкрили виставку переможців конкурсу «Країна сама себе не зробить!»

18 жовтня 2022 року, 16:29

За підтримки Департаменту суспільних комунікацій КМДА в різних куточках столиці відкрили виставку переможців конкурсу «Країна сама себе не зробить!». Зокрема, на стендах у парку «Наталка» розміщено 15 зображень, які ілюструють думки українців – митців, дітей, пересічних громадян – про суспільну єдність та краще майбутнє в умовах війни. Організатором конкурсу виступила команда Центру спільних дій.

«Ми завжди радо підтримуємо творчі, сучасні та конструктивні ініціативи соціально активних рухів. Це вже другий проєкт із командою Центру спільних дій, у рамках якого жителі міста можуть побачити креативні погляди різних людей із теми війни, патріотизму, взаємодопомоги та майбутнього України. Кожна картина – це окрема сфера життя, окрема емоція, сенс, посил і мотивація, які вкрай важливі на сьогодні. Це наша підтримка та промоція соціально активних громадян, які мають внутрішній запит зробити щось корисне, які мають розуміння, хист і талант до цього», – зазначив директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

Загалом за час конкурсу організатори отримали майже 350 робіт від авторів практично з усіх областей України. Наймолодшому учаснику – три роки, а найстаршому – 74.

«Ідею цього конкурсу ми розробили ще минулого року. Ми хотіли почати суспільну розмову з нагоди наступних десяти років української незалежності – як кожен громадянин може бути відповідальним, бути лідером, готовим спільно діяти. Коли почалося повномасштабне вторгнення, конкурс було призупинено. Але через деякий час ми побачили, що роботи починають надходити і громадяни реагують на події війни у форматі арту, говорять про взаємодію та відповідальність. Це все відобразилося на цих плакатах», – розповів виконавчий директор Центру спільних дій Андрій Андрушків.

Окрім Оболоні, креативні постери можна побачити в різних куточках столиці: у парку імені Максима Рильського в Голосіївському районі, у парку «Совки» у Святошинському районі, у «Відрадному» на Солом’янці та в парку на проспекті Червоної Калини, 5 у Деснянському районі. Також спеціальні куби з плакатами розміщено біля Національної опери України імені Тараса Шевченка. Ознайомитися з малюнками можна і у Vcentri HUB Голосіївського та Оболонського районів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]