Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Погоджувальна комісія врахує пропозиції та зауваження, отримані на громадському обговоренні детального плану території селища Биківня – Володимир Бондаренко

12 січня 2016 року, 18:27

Члени погоджувальної комісії із вирішення спірних питань, які виникли під час громадського обговорення детального плану території селища Биківня у Деснянському районі м. Києва, врахують пропозиції та зауваження, надані представниками зацікавлених осіб та громадських організацій. Про це повідомив керівник апарату виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Володимир Бондаренко.

«До складу погоджувальної комісії увійшли представники ініціативних груп, які існують на території селища Биківня, представники загиблих бійців АТО, загиблих Героїв Небесної Сотні, паралімпійців та афганців. Комісія буде працювати два тижні, протягом яких ми опрацюємо та проаналізуємо, відповідно до закону, пропозиції та зауваження, що були надані під час громадського обговорення детального плану території селища Биківня. На кінець роботи комісії, 24 січня, ми або напрацюємо конкретні пропозиції до детального плану території, або буде прийнято рішення про подальше його повернення чи погодження на пленарному засіданні Київради. Сьогодні ж у нас відбулося установче перше засідання комісії, на якому розглянуті здебільшого організаційні питання», – сказав Володимир Бондаренко.

Він також зазначив, що станом на сьогодні, у селищі Биківня виділені 92 земельні ділянки для сімей загиблих бійців АТО, 22 ділянки – для сімей загиблих Героїв Небесної Сотні, 17 ділянок – для воїнів-афганців та 22 ділянки для паралімпійців – чемпіонів та призерів ХХХ літніх Олімпійських та ХІV Паралімпійських Ігор.

«Крім того, місто зарезервувало ще 49 ділянок для родин загиблих бійців АТО. Тобто, із уже зменшеного за результатами громадського обговорення проекту детального плану, 21,5 гектара землі отримують пільгові категорії, – зазначив Володимир Бондаренко.

Але через відсутність детального плану території не тільки ці люди не можуть реалізувати своє право на землю, розвитку не отримує і мікрорайон, де вже у застарілих будинках живуть люди.

Керівник апарату також зазначив, що юридично лісу станом на сьогодні на цих ділянках не має.

«1951 року для маскування радіолокаційної станції були висаджені дерева, але юридично це лісом не є. Більше того, коли мешканці Биківні, як і інших територій Києва, заселялися на ці землі – на них також були дерева, – прокоментував Володимир Бондаренко заяви окремих представників громадськості, – Погоджувальна комісія утворена з метою врахувати думку мешканців Биківні. І мешканці селища не є однозначними противниками детального плану. У більшості мешканці підтримують розвиток цієї території. Проте, є окрема частина, яка відстоює самозахоплені землі у лісі, городи чи погреби. Переконаний, що суспільні інтереси переважають окремі приватні».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]