Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Понад 30 000 паркувань щомісяця оплачують у міському застосунку «Київ Цифровий»

14 січня 2022 року, 12:21

У міський застосунок «Київ Цифровий» водії додали близько 300 000 авто та оплачують понад 30 000 паркувань щомісяця.

Як нагадала команда «Цифрового» на своїй сторінці у Facebook, у застосунок можна додати як державний, так і нестандартний іменний номер авто. Щоб додати іменний номер, треба вимкнути кнопку-перемикач «Державний номер» на екрані погодинного паркування. Інспектор з паркування перевіряє оплату саме за тим номером авто, що користувач додав у застосунок.

Паркування платне у будні з 08:00 до 22:00. Паркуватися безоплатно на паркінгах, що належать КП «Київтранспарксервіс», можна в суботу, неділю та на деякі свята: у День Незалежності України, День Конституції України та День Києва.

Щоб безготівково оплачувати паркування у міському застосунку «Київ Цифровий», необхідно:

  1. Вказати або вибрати зі списку номер авто.
  2. Вибрати паркінг у пошуку або знайти його на мапі.
  3. Натиснути «Почати паркування».
  4. Натиснути «Завершити паркування», щойно авто залишить паркінг.

Якщо дозволити сповіщення від застосунку, водії можуть отримувати щогодинні нагадування про активне паркування. Щоб не забути зупинити паркування вчасно, можна встановити час для автоматичного завершення паркування.

Як повідомляв заступник голови КМДА Костянтин Усов, у грудні до бюджету міста за паркування сплачено 3,169 млн грн. Із них через «Київ Цифровий» сплачено 3,005 млн грн.

Оплачувати паркування можна з банківської картки, Apple Pay або Google Pay.

Міський застосунок доступний для завантаження на iOS та Android.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]