Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Понад 4500 школярів уперше пройшли профорієнтаційне тестування – Ганна Старостенко

18 травня 2018 року, 12:18

Понад 4500 учнів 10-х класів уже пройшли орієнтаційно-діагностичне тестування, яке допоможе школярам у професійному самовизначенні. Про це повідомила голова постійної комісії Київради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Ганна Старостенко.

«Робити вибір, який визначить весь життєвий шлях, – надзвичайно складно. Тож ми хочемо допомогти нашим школярам у професійному самовизначенні і впроваджуємо цьогоріч практику орієнтаційно-діагностичного тестування. Це відома закордонна методика, на основі якої можна виявити групи профільних інтересів або сфери, які найбільше підходять дитині. Наші методисти та освітяни довго працювали над її розробкою, тож, сподіваємося, вона підкаже нашим старшокласникам, яку професійну сферу обрати у майбутньому», – повідомила Ганна Старостенко.

За її словами, тестування для учнів 10-х класів відбувалось як онлайн, так і у приміщенні Київського університету імені Бориса Грінченка. Онлайн-тестування тривало із 14 до 18 травня. Орієнтаційно-діагностична анкета інтересів складалась із бланку запитань, бланку відповідей та бланку дешифратора.

«Понад 500 учнів уже завтра завітають до Київського університету імені Бориса Грінченка на профорієнтаційний вернісаж та зможуть поспілкуватися із досвідченими фахівцями освіти, психологами, успішними людьми. Також наші фахівці підготували для них презентації сучасних професій та тенденції майбутнього. Ми дуже хочемо, щоб у результаті наші школярі змогли відповісти на запитання «Хто я?», «Яким я бачу своє майбутнє?», «Яка професія найбільше мені підходить?», – резюмувала Ганна Старостенко.

Завтра в університеті Грінченка вперше у столиці запроваджується відома вже закордоном практика, коли за допомогою діагностування здібностей школярі зможуть дізнатися, яка професія їм найбільше підходить.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]