Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Попри спротив організованих груп у Дніпровському районі демонтували майже 20 незаконних споруд (+фото)

27 квітня 2021 року, 18:11

Київ продовжує звільнятись від тимчасових споруд, розміщених без дозвільних документів. Сьогодні від самого ранку демонтажні бригади КП «Київблагоустрій» працюють на проспекті Соборності у Дніпровському районі столиці. Вже вдалося демонтувати 19 споруд, що порушували благоустрій, працювали без дозволів та створювали незручності для місцевих жителів. Загалом на цій локації планується демонтувати близько 30 тимчасових споруд. Про це повідомив перший заступник голови КМДА з питань самоврядних повноважень Олексій Кулеба.

«Працюємо від самого ранку. 19 тимчасових споруд вже відправили на штрафмайданчик. Ми знову стикнулись зі спротивом агресивно налаштованих осіб, які запевняють, що вони – «малі підприємці». Під час демонтажу вони влаштували провокації, заважаючи фахівцям комунального підприємства виконувати законні дії. Вважаю, так у європейському місті бути не може. Тож ми змушені залучати правоохоронців та «муніципалів», щоб забезпечити порядок під час проведення демонтажних робіт», – прокоментував Олексій Кулеба.

Як розповів на своїй сторінці у Facebook директор Департаменту міського благоустрою Тимур Ткаченко, на місці знесених МАФів фахівці райдержадміністрації вже розпочали відновлювати благоустрій.

«На місці масштабного демонтажу комунальні служби району вже відновлюють благоустрій. Прибрали сміття, що залишилось після незаконних тимчасових споруд, завозять землю та створюють газони. Аби жоден незаконний МАФ на цьому місці більше не з’явився», – запевнив він.

Нагадаємо, перед демонтажем власник тимчасової споруди обов’язково отримує припис з вимогою надати дозвільні документи на розміщення або самостійно демонтувати споруду. У разі відсутності дозволів Департамент міського благоустрою доручає демонтаж комунальному підприємству «Київблагоустрій».

Лише за минулий тиждень з вулиць Києва прибрали понад 100 незаконних споруд.

Демонтаж тимчасових споруд та відновлення благоустрою

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]