Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Працівники міської лікарні ветеринарної медицини відновили проведення «уроків доброти» у столичних школах

11 листопада 2020 року, 15:40

Ветеринари комунального підприємства «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» відновили проведення «уроків доброти» у рамках проєкту «Від серця до лапок». Цього разу вони завітали до школи Midgard School із метою навчити дітей гуманному ставленню до тварин, зокрема, безпритульних. Про це повідомила в. о. директорки КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» Наталя Мазур.

«Такі уроки – важлива частина нашої просвітницької роботи щодо регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами. «Уроки доброти» вважаю роботою на перспективу, адже найкращий спосіб зменшити кількість безпритульних тварин – виховувати з дитинства відповідальність за домашніх улюбленців», – зазначила Наталя Мазур.

Також вона підкреслила, що подібні заходи – не новина для столиці. Ветеринари комунального підприємства вже кілька років проводять такі уроки в загальноосвітніх школах столиці та області. Проєкт «Від серця до лапок» – це серія 45-хвилинних інтерактивних занять, під час яких дітям пояснюють, як правильно піклуватись про домашніх тварин, чому не можна ображати безпритульних котів та собак, розповідають про життя та історії окремих тварин у муніципальному притулку. Важлива складова таких зустрічей – жива комунікація між дітьми та фахівцями.

«Ветеринари дізнаються у дітей про їхнє ставлення до тварин, а діти задовольняють свою допитливість. Зазвичай вони цікавляться дресируванням та доглядом за домашніми улюбленцями, особливістю роботи ветеринара та запитують, яким чином можна відвідати муніципальний притулок для тварин разом із батьками», – розповіла Наталя Мазур.

Нагадаємо, що нещодавно фахівці КП «КМЛВМ» та Департаменту міського благоустрою розробили пам’ятку відповідального господаря тварин.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]