Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Правоохоронці в черговий раз поширили недостовірну інформацію про обшуки в КМДА

20 серпня 2021 року, 15:05

Прес-служба Київської міської прокуратури на своєму офіційному сайті та на сторінках в соціальних мережах оприлюднила інформацію, що не відповідає дійсності, щодо обшуків 19 серпня в Департаменті будівництва та житлового забезпечення КМДА, КП «Спецжитлофонд» та КП «Житлоінвестбуд-УКБ».

У повідомленні, поширеному публічно, зокрема, зазначається, що проведені підконтрольні закупівлі завдали місцевому бюджету мільйонні збитки.

Однак КП «Спецжитлофонд» та КП «Житлоінвестбуд-УКБ» діють при проведенні публічних закупівель як самостійні суб’єкти господарювання, а відтак вплив посадових осіб Департаменту будівництва та житлового забезпечення на проведення процедур закупівель неможливий. А взаємовідносини між структурними підрозділами КМДА та міськими комунальними підприємствами здійснюються тільки в межах та у спосіб, визначений законодавством України.

Це вже не перший випадок, коли правоохоронні органи, публікуючи голосні звинувачення, свідомо маніпулюють фактами. Крім того, статтею 62 Конституції України закріплено принцип, відповідно до якого особа вважається невинуватою у вчиненні злочину, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Розміщення правоохоронними органами інформації, яка не відповідає дійсності – це продовження системного тиску на міську владу Києва.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]