Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Представники міжнародних організацій та ЗМІ взяли участь у прес-турі житловими будинками, що виконали термомодернізацію

19 жовтня 2017 року, 14:45

Сьогодні у столиці відбувся прес-тур житловими будинками, що виконали термомодернізацію за рахунок міської програми «70/30%» та державної програми відшкодування кредитів, узятих на проведення заходів із енергозбереження. Захід, спрямований на підвищення обізнаності українців щодо впровадження енергоефективних заходів, проведено в рамках інформаційної кампанії «Енергія твого дому», що впроваджується в п’яти містах України за підтримки Європейського Союзу.

У прес-турі взяли участь: керівник секції преси та інформації Представництва ЄС в Україні Юргіс Вілчінскас, керівник проекту IFC «Енергоефективність в житловому секторі України» Софія Лінн, координатор житлових програм громадянської мережі «Опора» Тетяна Бойко.

«Будинкові громади Києва мають сьогодні унікальну можливість обрати найбільш оптимальну для них модель проведення термомодернізації житла. У столиці діє кілька міських програм, зокрема, програма співфінансування «70/30%», де місто оплачує 70% вартості ремонтних робіт і робіт із енергозбереження. Хочу зауважити, що програма діє як для будинків ОСББ та ЖБК, так і для будинків, де відсутні механізми самоорганізації. За неповні три роки дії програми понад двісті будинків уже стали її учасниками. Також ми розпочали впроваджувати механізм ЕКСКО-контрактів (енергоефективних контрактів) як у закладах бюджетної сфери, так і в житлових будинках. Діє державна програма під назвою «Теплі кредити» на відшкодування кредитів, узятих на термомодернізацію. Тому кияни мають широкий вибір того, як термомодернізувати свій будинок і платити менше за житлово-комунальні послуги», – зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Під час інфо-туру представники міжнародних організацій та ЗМІ з різних регіонів України відвідали два ОСББ – на вулиці Братиславській та проспекті Бажана, де виконані проекти з енергозбереження в рамках міської програми співфінансування «70/30%».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]