Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Причиною задимлення у метрополітені стало коротке замикання за 300 метрів від станції «Контрактова площа»

11 вересня 2017 року, 21:36

11 вересня 2017 року о 18:51 до оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України у м. Києві від пасажирів метрополітену надійшло повідомлення про задимлення у вагоні потягу який курсував між станціями метро «Контрактова площа» та «Тараса Шевченка» «Куренівсько-Червоноармійської» лінії.

Перші підрозділи прибули на місце події за хвилину. Потяг було відігнано на станцію метро «Контрактова площа», пасажири з потяга вийшли назовні. За зовнішніми ознаками пожежі у вагонах потягу  не виявлено. О 19:16 після зняття напруги з контактної рейки працівники київського метрополітену надали рятувальникам допуск для проведення розвідки в тунелі метрополітену.

О 19:40, після проведення розвідки в складі двух ланок ГДЗС встановлено, що в тунелі, на відстані 300 метрів від станції «Контрактова площа», сталося коротке замикання без подальшого горіння в генераторі автоматичної локомотивної сигналізації. 

Рух на станціях, «Контрактова площа», «Тараса Шевченка» та «Петрівка» були закриті на вхід та призупинено рух потягів.

На місці події працювало 13 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки та 65 представників особового складу підрозділів ГУ ДСНС України у м. Києві.

На місці події виїжджала оперативно група ГУ ДСНС України у м. Києві на чолі з т.в.о. начальника головного управління ДСНС України у м. Києві полковником служби цивільного захисту Валерієм Борисом.

Нагадаємо, що наразі організовано човниковий рух від «Майдану Незалежності» до «Оболоні» однією колією.

Станції «Тараса Шевченка», «Петрівка», «Контрактова площа» та «Поштова площа» – відчинені.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]