Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Приміщення кінотеатру «Київ» у нинішньому стані не відповідає вимогам пожежної та техногенної безпеки (+фото)

21 жовтня 2021 року, 11:29

Приміщення кінотеатру «Київ» у нинішньому стані не відповідає вимогам пожежної та техногенної безпеки. У КМДА наявні фото, які ілюструють реальний стан будівлі.

Однак у повідомлені, розміщеному на сайті Прокуратури міста Києва, щодо оголошення підозри керівництву Департаменту комунальної власності, а також директору КП «Київкінофільм» у службовій недбалості, вказано, що згідно з висновком комплексної судової будівельно-технічної експертизи, приміщення кінотеатру «Київ» наразі повністю придатне для експлуатації за цільовим призначенням – організації кінопоказів.

«Об’єктивні ж обставини, що підтверджуються і відповідними фото, викликають питання, щодо кваліфікації експертів, які проводили дослідження й визнали придатність приміщень кінотеатру «Київ» для організації показів кіно та усвідомлення їхньої відповідальності за життя і безпеку людей, які з урахуванням таких висновків могли б відвідувати цю будівлю», – підкреслили в КМДА.

Новим орендарем було ініційовано проведення первинного обстеження систем протипожежного захисту будівлі кінотеатру «Київ», виконаного ТОВ «АСК-ПРОФІ», а також виконання робіт з наукового аналізу, проведення обстеження та визначення технічного стану будівлі кінотеатру «Київ».

Також за результатами перевірки придатності будівлі кінотеатру органами ДСНС було складено акт та видано припис із переліком 48 порушень. Зокрема, у приміщенні кінотеатру відсутні системи димовидалення, мовного сповіщення про пожежу, автоматизації систем протипожежного захисту, блискавкозахист. У неробочому стані перебуває система внутрішнього протипожежного водопостачання, система автоматичної пожежної сигналізації, металеві конструкції не забезпечують клас вогнестійкості R60. Евакуаційні виходи не відповідають нормам евакуації людей при пожежі, а в об’ємі сходової клітини на вихід зовні – влаштовано приміщення. Це неповний перелік виявлених порушень, які можуть призвести до загрози життю та здоров’ю людей.

Зазначені документи були предметом розгляду Окружним адміністративним судом міста Києві від 30.01.2020 р. у справі №640/22021/19 за позовом ГУ ДСНС у м. Києві. За результатами розгляду справи було винесено рішення щодо повного зупинення роботи приміщень кінотеатру «Київ» до усунення всіх порушень. Вхідні двері закладу були опечатані, а приміщення відімкнене від джерел живлення.

Нагадаємо, органами, відповідальними за дотримання суб’єктами господарювання протипожежних норм та правил, неодноразово фіксувалися порушення вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки при експлуатації будівлі попереднім орендарем – ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ», – проте вони свідомо не усувалися ним.

Приміщення кінотеатру «Київ» у нинішньому стані не відповідає вимогам пожежної та техногенної безпеки

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]