Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Про черговість графіків стабілізаційних відключень: ДТЕК «Київські електромережі» робить усе, щоб відключення клієнта тривало не більше 4 годин

25 жовтня 2022 року, 14:23

Оператор системи розподілу ДТЕК «Київські електромережі» робить усе можливе, щоб відключення кожного клієнта тривало не більше 4 годин. Проте воно може повторитись протягом доби, якщо «Укренерго» не скасує застосування стабілізаційних відключень. Про це повідомляє компанія ДТЕК «Київські електромережі».

Фахівці також пояснюють, як складаються та чергуються графіки стабілізаційних відключень.

ДТЕК «Київські електромережі» розробляє графік, де визначено об’єкти споживачів, що можуть бути обмежені у споживанні електричної енергії або повністю знеструмлені у випадках, передбачених Інструкцією про складання і застосування графіків обмеження та аварійного відключення споживачів, а також протиаварійних систем зниження електроспоживання. У цих графіках визначають черговість і величини обмеження (відключення) споживачів електроенергії. Дані графіки можуть застосовуватися як для підприємств, так і для населення (згідно із розпорядженням головного диспетчера НЕК «Укренерго», що відповідає за підтримання загального балансу виробництва та споживання електроенергії у всій країні).

При формуванні графіків відключень враховується поточна конфігурація мережі, потужність споживання та розташування об’єктів критичної соціальної інфраструктури. Тобто, якщо від однієї лінії заживлені лікарня і житловий будинок, то цей будинок не потрапить до графіку аварійних відключень.

Якщо ж будинок відключався згідно із графіком із 08:00 до 12:00, то якщо стабілізаційне відключення триватиме протягом дня, повторне відключення буде з 20:00 до 00:00.

На сайті ДТЕК «Київський електромережі» є графік адрес стабілізаційних відключень електроенергії, у якому всі споживачі електроенергії Києва розділені на 3 групи. Кожна група буде відключатися у визначений проміжок часу, поки діятиме розпорядження НЕК «Укренерго» на проведення стабілізаційних відключень. Щоб зрозуміти, в який час протягом доби можливе відключення електроенергії, необхідно вказати свою адресу та отримати графік можливих відключень протягом тижня. При цьому можлива невелика похибка в часі в межах додаткових 30-40 хвилин для перепідключення електропостачання між групами.

В окремих випадках через масштабність пошкоджень енергосистеми електропостачання може бути відсутнім більш тривалий час. Про тривалість можливих відключень та відновлення постачання світла повідомлятимуть додатково на сайті та сторінках в соцмережах ДТЕК «Київські електромережі».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]