Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Проект реставрації київського велотреку презентували громадськості

24 лютого 2016 року, 15:44

Комунальне підприємство «Житлоінвестбуд-УКБ» представило громадськості проект реставрації київського велотреку. Обговорення відбулися 23 лютого за участю представників велоспільноти, заслужених спортсменів, місцевих мешканців, урбаністів та журналістів у приміщенні Департаменту містобудування та архітектури КМДА.

Заступник голови КМДА Олександр Спасибко розповів, що під час презентації проекту детально обговорили найбільш гострі теми: зруйнований стан пам’ятки архітектури, необхідність створення цілісного спортивного комплексу у центрі міста, повернення земельної ділянки у власність міста, побудова нових комунікацій, відновлення унікальних геометричних параметрів велотреку, облаштування відкритої площі та паркінгу, особливості покриття, зручності для відвідувачів, а також можливості накриття велотреку для повноцінного використання у зимовий період.

«Велотрек – це важливий об’єкт соціальної інфраструктури, і ми збережемо його для киян. Зараз відбувається відкрита дискусія між усіма учасниками проекту відновлення велотреку, міською владою, замовником реставрації та громадою міста. І діалог з громадою буде тривати», – сказав Олександр Спасибко.

Директор КП «Житлоінвестбуд-УКБ» Вячеслав Непоп підкреслив, що  підприємство, яке виступає замовником цієї реставрації, надає громадським активістам повний доступ до експертної, дозвільної та фінансової документації, пов’язаної з цим проектом.

Київський велотрек буде повністю реставрований з використанням найсучасніших матеріалів та технологій, а потім переданий до комунальної власності. Не буде жодних забудов чи створення об’єктів на території велотреку з метою подальшої комерційної реалізації.

Усі побажання громадськості будуть опрацьовані та, за можливості, враховані у проекті. Створена робоча група також контролюватиме хід виконання проекту.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]