Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Проектом ДПТ в межах вулиць Кравчука, Ревуцького, Здолбунівської та Харківським шосе планують звести новий дитсадок з початковою школою на 300 місць

11 червня 2018 року

Проектом ДПТ в межах вулиць Кравчука, Ревуцького, Здолбунівської та Харківським шосе планують звести новий дитсадок з початковою школою на 300 місць

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування депутати погодили затвердження детального плану території обмеженої вулицями Михайла Кравчука, Ревуцького, Здолбунівською та Харківським шосе у Дарницькому районі.

Територія розробки ДПТ складає 22 га. Уточнена площа в межах червоних ліній вулиць, що обмежують територію проектування, становить 16,1 га. Площа кварталу проектування в межах червоних ліній — 8,96 га. Відповідні ділянки не потрапляють до меж історичних ареалів, зон охорони об'єктів історико-культурної спадщини Києва, і не містять на своїй території пам'яток археології. Також відсутні об'єкти, що відносяться до переліку архітектурних або історико-меморіальних пам'яток.

Відповідно до детального плану території, планується облаштування нового дитячого дошкільного закладу з початковою школою на 300 місць (170 та 130 місць відповідно). Крім того, пропонується реконструкція з добудовою спеціалізованої школи №105 по вул. Сімферопольська, 10. Це дасть можливість збільшити її потужність орієнтовно до 1200 місць.

Житлове будівництво в межах території ДПТ спрямоване на створення цілісного нового кварталу проживання населення. Загальний обсяг нового житлового будівництва на етап від 3 до 7 років становитиме 1539 квартир, де проживатиме 3015 осіб.

Проектом також передбачено будівництво двох паркінгів для 1853 машин. Таким чином, потреба в місцях зберігання індивідуальних автомобілів повністю задовольняється для мешканців існуючої та проектної забудови.

Детальний план території депутати мають ще розглянути на пленарному засіданні Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]