Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Профілактика діабету серед киян має бути ключовим напрямом глобальної програми «Міста долають діабет»

09 липня 2021 року, 17:14

Київ має намір долучитися до глобальної ініціативи із боротьби з поширенням діабету в містах – «Міста долають діабет» («Cities Changing Diabetes»). Про це йшлося на першій робочій зустрічі партнерів програми, яка мала на меті визначити ключові проблематики з поширенням діабету в м. Києві, можливі шляхи їх вирішення та наступні кроки з реалізації проекту.

«Київ завжди вітає ініціативи, спрямовані на покращення здоров’я та якості життя наших містян. Особливо, якщо мова йде про таку досить серйозну хворобу як цукровий діабет. І якщо його лікування у столиці забезпечується міською владою практично на всіх рівнях, то саме профілактика – в першу чергу серед дітей та підлітків – має стати ключовою у нашій програмі дій», – зазначила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

Представники Київської міської державної адміністрації, посольства Данії, компанії «Ново Нордіск Україна», експерти-ендокринологи та інші учасники зустрічі наголосили на необхідності втілення профілактичних заходів серед населення, підвищення рівня обізнаності громадськості про фактори ризику діабету та ведення здорового способу життя для досягнення цілей програми.

Учасники зустрічі висловили готовність співпрацювати в реалізації цієї програми, старт якої попередньо запланований на осінь 2021 року. До запуску проекту Київська школа економіки проведе соціально-економічне дослідження з метою виявлення існуючих перешкод для здорового способу життя киян та оцінки ризиків міського діабету. На основі цих даних будуть сформовані чіткі цілі та заходи проекту вже найближчим часом.

Нагадаємо, що Київ планує долучитися до всесвітньої програми «Міста, що змінюють діабет», у якій вже беруть участь понад 30 міст у всьому світі. Наразі програма охоплює понад 150 млн людей та сприяє вирішенню різноманітних завдань щодо контролю та подолання діабету в містах.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]