Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Прокопів: Громадські слухання не можна буде використовувати для політичної, у тому числі, передвиборчої агітації

13 травня 2019 року

Прокопів: Громадські слухання не можна буде використовувати для політичної, у тому числі, передвиборчої агітації

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків депутати підтримали правки до проекту Положення про порядок проведення громадських слухань у столиці. Нагадаємо, документ у першому читанні було прийнято 28 лютого 2019 року.

Передбачається, що Положення чітко регламентуватиме порядок ініціювання, підготовки, проведення, оформлення та врахування рішення громадських слухань.

«Ми пропонуємо чітко визначити, що повторні громадські слухання з одного питання можуть проводитися не раніше, ніж за півроку після того, як Київрада оприлюднить пропозиції попередніх слухань. Також наша мета, аби громадські слухання не можна було використовувати для політичної, у тому числі, передвиборчої агітації. Також Положення чітко регламентує підстави визнання підписів недійсними. Це дозволить уникнути фальсифікації чи підробки підписів», - наголошує ініціатор проекту рішення, заступник міського голови – секретар Київради Володимир Прокопів.

За його словами, також пропонується визначити, що незареєстровані особи не можуть брати участь у громадських слуханнях. Реєстрація відбувається до початку засідання, а забезпечувати її має ініціатор слухань.

Проект порядку денного, пропозиції громадських слухань та інші матеріали можуть розміщуватися на єдиному веб-порталі міста Києва у спеціальному розділі «Громадська участь» (підрозділ «Громадські слухання) та поширюватися у ЗМІ. За складання таких документів відповідає ініціатор громадських слухань.

Проект Положення про порядок проведення громадських слухань у Києві в цілому мають розглянути на пленарному засіданні Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]