Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Протокол засідання постійної комісії з питань ТЕБ та НС «Про запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої короновірусом SARS-CoV-2, та введення обмежувальних заходів на території міста Києва»

17 березня 2020 року, 18:50

17.03.2020                                                                                                15-00

ГОЛОВУВАВ: Київський міський голова, голова Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Кличко В.В.

ПРИСУТНІ: члени Постійної комісії (за списком), запрошені (за окремим списком)

СЛУХАЛИ: «Про запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої короновірусом SARS-CoV-2, та введення обмежувальних заходів на території міста Києва»

За інформацією Міністерства охорони здоров’я України станом на ранок 17 березня 2020 року в Україні зареєстровано 7 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. В місті Києві зареєстровано два перших випадки, в Чернівецькій області - чотири випадки та в Житомирській - один                                 (один летальний).

Відповідно до статті 29 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» та з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом                     SARS-CoV-2, і з урахуванням рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10 березня 2020 року, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 16.03.2020 №215 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211»

ВИРІШИЛИ:

1.Заборонити перевезення пасажирів комунального підприємства «Київський метрополітен» з 23 год.00 хв. 17 березня до 03 квітня 2020 року.

2. Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), комунальному підприємству «Київський метрополітен»:

2.1. забезпечити виконання пункту 1 цього протоколу;

2.2. забезпечити проведення робіт із підтримання обладнання та споруд станцій метрополітену в працездатному стані;

2.3. забезпечити організоване перевезення працівників на 52 станції метрополітену та в електродепо «Дарниця», «Оболонь», «Харківське» транспортом комунального підприємства «Київпастранс».

Відповідальні: Густелєв О.О. - коорд., Осипов В.О., Брагінський В.В., Левченко Д.В.

Термін: з 23 год.00 хв. 17.03.2020-до 03.04.2020

3. Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), комунальному підприємству «Київпастранс», керівникам приватних компаній, які розміщені на території міста Києва з 12 год. 00 хв. 18 березня 2020 року до 3 квітня 2020 року:

3.1. оптимізувати роботу (маршрути) наземного міського громадського транспорту щодо забезпечення дублювання маршрутів міського підземного електротранспорту;

3.2. забезпечити водіями та пасажирами застосування засобів індивідуального захисту органів дихання.

Відповідальні: Густелєв О.О. - коорд., Осипов В.О., Левченко Д.В., керівникам приватних компаній

Термін: з 12 год. 00 хв. 18.03.2020 - до 3 квітня 2020 року.

4. Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), комунальному підприємству «Київпастранс», керівникам приватних компаній, які розміщені на території міста Києва та надають послуги із приміського, міжміського і міжобласного перевезення населення з 12 год. 00 хв. 18 березня 2020 року до 3 квітня 2020 року заборонити:

4.1. регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автобусним транспортом у приміському, міжміському і міжобласному сполученні (крім перевезення легковими автомобілями);

4.2. перевезення понад 10 пасажирів одночасно в одному транспортному засобі у міському електричному (трамвай, тролейбус) та автомобільному транспорті, що здійснює регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах у звичайному режимі руху;

4.3. перевезення понад 10 пасажирів одночасно в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських автобусних маршрутах в режимі маршрутного таксі;

4.4. заїзд на територію автостанцій автобусів, які здійснюють перевезення пасажирів у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні, та реалізацію власниками автостанцій квитків автобусним перевізникам, які виконують такі перевезення.

Відповідальні: Густелєв О.О. - коорд., Осипов В.О., Левченко Д.В., керівникам приватних компаній

Термін: з 12 год. 00 хв. 18.03.2020 - до 3 квітня 2020 року.

5. Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Управлінню Патрульної поліції в м.Києві Департаменту Патрульної поліції Національної поліції України дозволити перевезення пасажирів автобусним транспортом у приміському, міжміському і міжобласному сполученні за спеціальною перепусткою.

Відповідальні: Густелєв О.О. - коорд., Осипов В.О., Зозуля Ю. Г, Левченко Д.В., керівникам приватних компаній

Термін: з 12 год. 00 хв. 18.03.2020 - до 3 квітня 2020 року.

6. Структурним підрозділам виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), районним в місті Києві державним адміністраціям, керівникам підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності та підпорядкування, розміщених на території міста Києва:

6.1. прийняти відповідні рішення щодо можливого переведення працівників на певний період для виконання роботи, визначеної трудовим договором та відповідними посадовими інструкціями, вдома в режимі реального часу із застосуванням можливостей сучасних інформаційних технологій;

6.2. опрацювати та вирішити при потребі питання організованого перевезення працівників на їх робочі місця, які не переведені на режим  роботи вдома;

6.3. заборонити з 00 год. 00 хв. 18 березня 2020 року до 3 квітня 2020 року проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних (в тому числі ярмаркових), релігійних, рекламних та інших) заходів, роботу підприємств ринкової мережі всіх форм власності, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування;

6.4. надати до Управління з питань цивільного захисту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), узагальнену інформацію щодо потреб у перевезенні працівників структурних підрозділів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), комунальних підприємств, установ та організацій міста Києва до місця роботи;

Відповідальні: керівники структурних підрозділів КМДА, районних в місті Києві державних адміністрацій, підприємств, установ та організацій

Термін: з 18.03.2020-до 03.04.2020

7. Управлінню інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації апарату виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), комунальному підприємству «Київпастранс» забезпечити своєчасне інформування громадян про зміни в організації руху наземного транспорту.

Відповідальні: Хонда М.П. - коорд.,  Баранова К.О., Осипов В.О., Левченко Д.В.

Термін: з 18.03.2020-до 03.04.2020

8. Головному управлінню Національної поліції України в місті Києві, Управлінню Патрульної поліції в м.Києві Департаменту Патрульної поліції Національної поліції України забезпечити громадській порядок та виконання обмежувальних заходів на території міста Києва.

Відповідальні: Крищенко А.Є., Зозуля Ю.Г.

Термін: до покращення епідемічної ситуації

9. Департаменту охорони здоров’я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації):

9.1. тимчасово припинити проведення планових заходів з госпіталізації та планових операцій, крім термінових та невідкладних;

9.2. забезпечити максимальну готовність та перепрофілювання медичних закладів для прийому та лікування інфікованих хворих у тяжких станах.

Відповідальна: Гінзбург В.Г.

Термін: 18.03.2020 - до 3 квітня 2020 року.

10. Районним в місті Києві державним адміністраціям, Головному управлінню Національної поліції України в місті Києві, Головному управлінню Держпродспоживслужби в м. Києві, Державній установі «Київський міський лабораторний центр МОЗ України» забезпечити роботу спільних робочих груп для проведення контролю за виконанням протокольних доручень Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 07.02.2020 №5, 06.03.2020 №8, від 11.03.2020 №9, від 16.03.2020 №10 та цього протоколу.

Відповідальні: керівники районних в місті Києві державних адміністрацій, Крищенко А.Є., Рубан О.М., Чумак С.П.

Термін: невідкладно - до 3 квітня 2020 року.

11. Комунальному концерну «Центр комунального сервісу» забезпечити дистанційне обслуговування населення з припиненням прийому споживачів у сервісних центрах.

Відповідальний: Щербина А.А.

Термін: невідкладно - до 3 квітня 2020 року.

12. Головному управлінню Держпродспоживслужби в м. Києві направити лист до керівників вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації щодо рекомендації вирішення в установленому порядку питання направлення студентів, які проживають у гуртожитках, за їх місцем проживання.

Відповідальний: Рубан О.М.

Термін: 18.03.2020

13. Департаменту охорони здоров’я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), приватному акціонерному товариству «ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» створити робочі групи із залученням представників Держенергонагляду, Головного управління ДСНС України в м.Києві, Головного управління Держпраці в Київській області і провести моніторинг та оцінку електрозабезпечення, наявності та стану резервних джерел живлення медичних закладів міста Києва.

Відповідальні: Гінзбург В.Г., М.Куніскіс

Термін: 20.03.2020

14. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 № 409 «Про затвердження Типового положення про регіональну та місцеву комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій» та Положення про Постійну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), затвердженого розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 03.05.2017 №519, рішення Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), прийняті у межах її повноважень, є обов’язковими для виконання органами державної влади та органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, розташованими на території м.Києва.

15. Контроль за виконанням протокольних доручень покласти на Управління з питань цивільного захисту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Головне управління Держпродспоживслужби в м.Києві та Державну установу «Київський міський лабораторний центр МОЗ України».

 

Підписали

Голова Постійної комісії                                                  Віталій КЛИЧКО

Відповідальний секретар                                                Олена Синявська

Протокол № 12 засідання Постійної комісії з питань техногенно екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]