Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Протокол засідання Постійної комісії з питань техногенно екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій «Про додаткові заходи запобігання поширенню нової коронавірусної інфекції (COVID 19)» (повний текст документу)

11 березня 2020 року, 13:37

ПРОТОКОЛ № 9

11.03.2020                                                                                       09-30

ГОЛОВУВАВ: Заступник голови Київської міської державної адміністрації, перший заступник голови Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Пантелеєв П.О.

ПРИСУТНІ: члени Постійної комісії (за списком), запрошені (за окремим списком)

СЛУХАЛИ: «Про попередження розповсюдження нової коронавірусної інфекції (COVID-19) та введення обмежувальних заходів на території міста Києва»

За інформацією Міністерства охорони здоров'я України станом на ранок 11 березня 2020 року у світі було зареєстровано 114 219 випадків захворювання COVID-19, з них 4024 закінчились смертю, у той же час 64 147 (56,2%) осіб одужали. За межами Китаю зафіксовано 33 295 випадків у 103 країнах/територіях/регіонах.

На території Європейського регіону зареєстровано 15 114 випадків захворювання COVID-19  (Італія - 9172, Німеччина -1139, Франція - 1412, Іспанія - 1024, Швейцарія - 332, Великобританія - 323, Нідерланди - 321, Бельгія - 239, Швеція - 248, Норвегія - 192, Австрія - 131, Греція - 73, Ісландія - 55, Сан-Марино - 49, Данія - 90, Ізраїль - 35, Фінляндія - 30, Чехія - 36, Ірландія - 21, Португалія - 30, Грузія - 15, Хорватія - 11, Естонія - 10, Азербайджан - 9, Словенія - 23,  Румунія - 15, Білорусь - 6, Польша - 16, Росія - 7, Угорщина - 9, Північна Македонія - 4, Словаччина - 5, Болгарія - 4, Мальта - 3, Боснія та Герцеговина - 2, Латвія - 6, Сербія - 2, Андорра, Вірменія,  Литва, Люксембург, Монако, Молдова,  Україна по одному випадку) та 529 летальних випадків.

В Україні зареєстровано 1 лабораторно підтверджений випадок COVID-19. Загалом за весь період Центр громадського здоров’я України отримав 40 підозр про захворювання на COVID-19, в тому числі 2 підозри на території міста Києва. Наразі 4 зразки ще перебувають на стадії дослідження.

В місті Києві, як і в Україні в цілому, спостерігаються активні міграційні процеси населення та існує реальна загроза завезення і поширення нової коронавірусної інфекції (COVID-19) на територію столиці.

Протоколом Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 06.03.2020 №8 визнано, що на території м.Києва існує потенційна загроза виникнення надзвичайної ситуації природного характеру (відповідно до Класифікатору надзвичайних ситуацій, затвердженого та введеного в дію наказом Держспоживстандарту України від 11.10.2010 № 457 відноситься до категорії «Надзвичайна ситуація природного характеру» код 20711 «Надзвичайна ситуація, пов’язана з екзотичним та особливо небезпечними захворюванням людей (окремі випадки)», яка може набути регіонального рівня (відповідно до пунктів 4 та 9 Порядку класифікації надзвичайних ситуацій за їх рівнями, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2004 № 368).

ВИРІШИЛИ:

1. З метою попередження розповсюдження нової коронавірусної інфекції (COVID-19) на території міста Києва, з урахуванням ймовірного розвитку складної епідемічної ситуації, відповідно до статей 28, 30 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», ввести обмежувальні заходи на території міста Києва з 00год.00хв. 12.03.2020 до 31.03.2020 року, а саме:

    • призупинити освітній процес у закладах загальної середньої, дошкільної, позашкільної, професійної (професійно-технічної) освіти усіх типів, форм власності міста Києва;
    • призупинити освітній процес у вищих навчальних закладах;
    • обмежити проведення спортивних заходів на території м.Києва;
    • призупинити роботу театрів, кінотеатрів, музеїв, культурно-масових заходів, тощо;
    • призупинити роботу розважальних центрів;
    • призупинити роботу розважальних зон в шопінг молах;
    • забезпечити обмеження проведення масових заходів на території м.Києва (більше 60 осіб), до участі в заходах допускати лише осіб , які пройшли термометрію;
    • забезпечити недопущення до роботи працівників підприємств та установ міста Києва з ознаками інфекційного захворювання.

2. Взяти до відома інформацію Департаменту охорони здоров’я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про те, що у місті Києві підготовлено до прийому хворих на коронавірус Covid-19 7 лікарень.

3. Департаменту освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Департаменту молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Департаменту культури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), районним в місті Києві державним адміністраціям:

    • забезпечити виконання п.1 цього протоколу;
    • внести корективи до навчальних планів освітніх програм закладів загальної середньої освіти, спеціалізованих закладів освіти (мистецькі, спортивні школи, тощо);

3.3. організувати навчання з використанням можливостей дистанційної освіти, інтернет-ресурсів, тощо;

3.4. забезпечити вхідний санітарний контроль у приміщеннях дитячих, спортивних, соціальних, культурних та спеціалізованих закладів, тощо.

Відповідальні: Фіданян О.Г., Панченко Л.В., Світлий Р.В., Попова Д.О., керівники районних в місті Києві державних адміністрацій

Термін: 12.03.2020

4. Керівникам вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації м. Києва з метою обмеження контакту серед великих груп студентів:

4.1. забезпечити виконання п.1 цього протоколу;

4.2. внести корективи в навчальні плани занять з використанням можливостей дистанційної освіти, інтернет-ресурсів, тощо;

4.3. посилити дезінфекційний режим (проведенням вологих прибирань з використанням дезінфікуючих засобів в учбових кімнатах, лекційних аудиторіях, місцях спільного користування, гуртожитках);

4.3. не допускати до відвідування закладу студентів з ознаками інфекційного захворювання;

4.5 передбачити в гуртожитках приміщення для ізоляції студентів з ознаками захворювання на грип та ГРВІ;

4.6. заборонити проведення масових заходів в приміщеннях гуртожитків  вищих навчальних закладів;

4.7. вжити заходів в разі виявлення студента з ознаками респіраторного інфекційного захворювання для його ізоляції від здорових осіб та негайного повідомлення про цей випадок відповідний заклад охорони здоров'я.

Відповідальні: Мондриївський В.М.-координація, керівники вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації

Термін: з 12.03.2020

5. Головному управлінню Держпродспоживслужби в м.Києві направити протокол Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) до вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації м. Києва та забезпечити контроль його виконання.

Відповідальний: Рубан О.М.

Термін: 11.03.2020

6. Структурним підрозділам виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), районним в місті Києві державним адміністраціям, керівникам підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності та підпорядкування, розміщених на території міста Києва:

6.1. забезпечити виконання п.1 цього протоколу;

6.2. посилити дезінфекційні заходи в місцях проведення масових заходів (до 60 осіб), підтримувати дотримання нормативних показників температури повітря та проводити наскрізне провітрювання в приміщеннях;

6.3. в адміністративних будівлях, приміщеннях ВО КМР (КМДА), РДА і ЖЕКів, торговельних закладах та закладах харчування, приміщеннях прийому громадян,  тощо забезпечити вхідний санітарний контроль.

Відповідальні: керівники структурних підрозділів КМДА, районних в місті Києві державних адміністрацій

Термін: негайно-до покращення епідемічної ситуації

7. Департаменту культури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Головному управлінню Держпродспоживслужби в м.Києві:

7.1. підготувати звернення до голів релігійних установ міста Києва щодо припинення проведення масових богослужінь та попередження розповсюдження нової коронавірусної інфекції (COVID-19) на території міста Києва і встановлення вхідного санітарного контролю;

7.2. підготувати звернення до керівників театрів, кінотеатрів, музеїв, тощо щодо припинення культурно-масових заходів у зв’язку з попередженням розповсюдження нової коронавірусної інфекції (COVID-19) на території міста Києва до 31.03.2020

Відповідальні: Попова Д.О., Рубан О.М.

Термін: 11.03.2020

8. Департаменту промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) підготувати звернення до керівників торговельних мереж, торгівельно-розважальних закладів щодо:

  • щодо забезпечення виконання п.1 цього протоколу;

8.2. забезпечення недопущення до роботи працівників з ознаками інфекційного захворювання;

8.3. у разі виявлення хворого, з ознаками респіраторного захворювання, вжиття заходів для його ізоляції від здорових осіб та негайного повідомлення про цей випадок відповідний заклад охорони здоров'я;

8.4. забезпечення проведення обробки антисептичними засобами приміщення, торговельних закладів , закладів харчування, тощо;

8.5. встановлення вхідного санітарного контролю;

8.6. проведення роз’яснювальної роботи серед працівників про заходи щодо запобігання захворюванню на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом Covid-19;

8.7. посилення дезінфекційного режиму (проведення вологих прибирань з використанням дезінфікуючих засобів в торговельних закладах та закладах харчування, тощо).

Відповідальні: Попович В.П., керівники підприємств, установ та організацій м.Києва

Термін: 11.03.2020

9. Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), районним в місті Києві державним адміністраціям забезпечити контроль за людьми похилого віку та людей з обмеженими можливостями, які залишились без піклування, організувати доставку продуктів харчування, ліків, тощо на дому.

Відповідальні: Світлий Р.В., керівники районних в місті Києві державних адміністрацій

Термін: невідкладно - до покращення епідемічної ситуації

10. Департаменту охорони здоров’я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) підготувати звернення до Міністерства охорони здоров'я України та Міністерства соціальної політики України щодо вирішення питання можливості оформлення листків непрацездатності без відвідування закладу охорони здоров'я особам, які повернулися з країн, де зареєстровані випадки нової коронавірусної інфекції (COVID-19), в межах 14 календарних днів з моменту їх повернення;

Відповідальна: Гінзбург В.Г.

Термін: 12.03.2020

11. Районним в місті Києві державним адміністраціям провести засідання районних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо попередження розповсюдження нової коронавірусної інфекції (COVID-19) та введення обмежувальних заходів на території міста Києва.

Відповідальні: керівники районних в місті Києві державних адміністрацій Термін: 11.03.2020

12. Головному управлінню Національної поліції України в місті Києві, Управлінню Патрульної поліції в м.Києві Департаменту Патрульної поліції Національної поліції України забезпечити громадській порядок та виконання обмежувальних заходів на території міста Києва.

Відповідальні: Крищенко А.Є., Зозуля Ю.Г.

Термін: невідкладно-до покращення епідемічної ситуації

13. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 № 409 «Про затвердження Типового положення про регіональну та місцеву комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій» та Положення про Постійну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), затвердженого розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 03.05.2017 №519, рішення Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), прийняті у межах її повноважень, є обов’язковими для виконання органами державної влади та органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, розташованими на території м.Києва.

14. Контроль за виконанням протокольних доручень покласти на Управління з питань цивільного захисту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Головне управління Держпродспоживслужби в м.Києві та Державну установу «Київський міський лабораторний центр МОЗ України».

 

 

Підписали:

Голова Постійної комісії                                             Віталій КЛИЧКО

Відповідальний секретар                                          Олена СИНЯВСЬКА

Протокол засідання Постійної комісії з питань техногенно екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій «Про додаткові заходи запобігання поширенню нової коронавірусної інфекції (COVID 19)»

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]